2017. március 24. péntek
Gábor, Karina és Miléna napja

Gasztronómia rovat cikkei (213 találat)


Nem minden joghurt jó a fogyókúrához

A joghurt számos hasznos élettani hatással rendelkezik, és még finom is! Igazi kalcium és fehérje bomba, tele tápanyaggal. Ám ha gyümölcs van az alján...

Új lehetőség: netes asztalfoglalás 200 étterembe

Hatalmas népszerűségnek örvendenek az olyan alkalmazások, mint a Foursquare vagy a TripAdvisor, melyekkel könnyedén találhatjuk meg a számunkra megfelelő éttermet, vendéglátóhelyet. Az Etterem.hu magyar webes...

Népszerűbb a piac a fiatalok körében, mint a szupermarket?

A fiatalok inkább főznek, és szeretik a piacon beszerezni a hozzávalókat, nem gyorsétterem pártiak. A zöldség és gyümölcs népszerűbb, mint az édesség, és ha...

Energizáló ételeket ad az automatizált étterem

Terjeszkedik az automatizált vendéglátás! San Franciscóban nyílt meg az az étterem, ami tulajdonképpen egy óriási kajaosztó masina. A hátsó helyiségekben emberek készítik elő az...

Eljött a táplálkozási problémák új korszaka

A gazdasági fejlődésnek és növekvő átlagjövedelemnek köszönhetően az éhezés Európában és Közép-Ázsiában szinte teljesen eltűnt. Helyét az életszínvonal emelkedése, a változó vásárlási szokások miatt...

Egészségtelen ételeket eszik Donald Trump

Talán csak a disznótoros magyar kulináris élvezetek vehetnék fel a versenyt Donald Trump zsírban és kalóriákban gazdag jenki étrendjével. A pizza, hamburger, disznószeletek rúdon,...

Trenddé válik az egészségtudatosság?

A korábban trendinek mondott egészségtudatosság valódi trenddé kezd válni - mutat rá egy friss kutatás. Egyre többen figyelnek például – legalább alkalmanként – az...

Ezért fogyassz ősszel is zöldségleveket!

A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és az egészséges, változatos táplálkozást is háttérbe szorítsuk. Erre a problémára egy csapásra megoldást kínálnak...

Ezek lesznek 2017 gasztronómiai trendjei

A táplálkozás jövő évben felpörgő divatjait szedte csokorba az egészséges ételeket árusító amerikai bolthálózat, a Whole Foods. A cég szakemberei a fogyasztói szokások elemzésével...

Ebben különböznek a régi és az új fogyókúrák

A ma divatos diéták az életmód megreformálását írják elő: testmozgást éppúgy, mint étkezési szabályokat. A korábbi módszerek inkább egy-egy hozzávalót kiáltottak ki ősellenségnek és...

A Karácsony egy diétázónak kész rémálom?

A Karácsony, az az ünnep, ami összehozza a családokat, rokonokat, ismerősöket. Azonban egy diétázó számára akár kész rémálom is lehet – mondja Teremy Alex,...

Ezzel a módszerrel adott le 18 kilót Oprah Winfrey

A beszélgetős műsorok vezetője a Weight Watchers nevű fogyókúra segítségével szabadult meg több mint 18 kilótól. A módszer az utóbbi időben vesztett egykori népszerűségéből,...

Karácsonyi életmódváltás

Sokan vagyunk úgy vele, hogy tudjuk-tudjuk, életmódot kellene váltani, de most még itt a karácsony, a szilveszter, azt még megvárjuk, majd utána… A halogatással...

Kiderült, miket eszik II. Erzsébet

90 éves, és bár idén több száz jótékonysági szervezet elnöki tisztjéről köszön le, munkabírását és ép szellemi képességeit sok évtizedekkel fiatalabb ember megirigyelné. Az...

Nagy az igény az organikus élelmiszerekre

Jelentős mértékben visszaesett az egyik legnagyobb amerikai cég forgalma, noha az egészséges táplálkozás egyre nagyobb divat. Nem az érdeklődés hiánya tehát az ok, sokkal...

Rengeteg élelmiszer megy pocsékba

A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak, és mert az élelmiszerek egy része a szemétbe...

Nem mindenkinek ajánlott a gluténmentes étrend

A lisztérzékenység kezelésére találták ki, mára azonban gasztronómiai divat lett belőle.  Amerikában egyenesen a legnépszerűbb étrend. Holott csak indokolt esetekben kellene használni. A lisztérzékeny...

Megtilthatja-e az alkoholfogyasztást a munkaadónk? Londonban igen

Egy felmérés szerint a londoni pénzügyi szektorban a legnagyobb az ittasan dolgozók aránya. Többet isznak tehát a yuppie-k, mint a melósok. A patinás biztosítótársaság,...

Indul az ország első Food Truck Rally-ja

Versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rally-n nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd. Február 24 és 26 között...

Az elhízás és a rák kapcsolata

Sokan hallottak már arról, hogy a súlyfelesleg növeli bizonyos betegségek, például a cukorbetegség,  vagy a szív-és keringési betegségek rizikóját. Azt viszont még a leginkább...

Hugh Jackman is erre a diétára esküszik

Van egy fogyókúra, amivel bármit ehetünk. A neve megszakított böjtölés.  A lényege, hogy bizonyos órákban nem szabad enni. A Szilícium-völgy keményen dolgozó munkavállalóinak körében...

Elindult az okos főzőiskola!

Sokan, sokféle fogadalmat tesznek, amikor beköszönt az új év. Aki esetleg azt fogadta meg, hogy idén megtanul főzni, azok számára remek hír, hogy január...

Rákot okoz az odaégett pirítós és a sültkrumpli?

Ha a kelleténél hosszabban sütjük-pirítjuk a péksüteményeket, a krumplit, túl sok lesz bennük az akrilamid, ami rákkeltő hatású lehet. A titok az, hogy arany...

Ezek a legkedveltebb street food irányzatok Magyarországon

Soha nem volt ekkora a hazai street food választék, a food truck-ok nemcsak megszaporodtak, néhány kocsi igazi ínyencségeket kínál az utca népének. Nem csoda,...

„Tökéletesen tökéletlen” zöldség-gyümölcs kínálat Magyarországon is

Az egyik áruházlánc teszt jelleggel 50 közép-európai, köztük 12 magyarországi áruházában is bevezeti „Perfectly Imperfect” elnevezésű termékkínálatát. A kezdeményezés célja, hogy a termelői oldalon...

Nem segítenek a rák ellen az antioxidánsok, sőt árthatnak is

Rengeteg antioxidánst tömünk magunkba vitaminkapszulák formájában, mintha azok valamiféle életelixírek lennének, s a hosszú élet titkát adnák. Legjobb esetben is hatástalanok. Sőt, egyes tudósok...

Gluténérzékenység: hat hónapos korban kezdjük el szoktatni

Hozzávetőleg minden századik ember szenved lisztérzékenységben Magyarországon. Javarészt hajlam kérdése, hogy kialakul-e ez a leggyakrabban felszívódási zavarral járó autoimmun betegség – mondja Dr. Arató...

Egyre több a cukorbeteg, de kevesebb a súlyos szövődmény

Több mint hetven százalékkal nőtt a cukorbetegek száma Magyarországon az elmúlt másfél évtizedben, jelenleg hozzávetőleg 772 ezren szenvednek diabéteszben, túlnyomó többségük esetében a túlsúllyal...

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Ezt a karácsonyi ínycsiklandozó menüsort Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalók beszerezhetők a nagyobb élelmiszer-áruházakban.

Nem minden káros, ami poralapú

Ami por alapú vagy instant, az eleve rossz, káros és egészségtelen - vélik sokan. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezek az élelmiszerek tele vannak...

Van még mit tanulni az immunerősítésről!

Egészségtudatosan élsz, figyelsz a vitaminpótlásra, a táplálkozásra, esetleg immunerősítőt is szedsz? Mindez nem elég - derült ki egy friss felmérésből. A vírusok, fertőzések száma...

Ilyen érzés csakis élelmiszerpótló vitaminitalon élni egy hétig

A jövő megérkezett. Élelmiszerhelyettesítő italokkal is lehet élni. Egy amerikai újságíró egy hétig fogyasztott ilyen terméket, és újságcikkben számolt be arról, mit érzett a...

Nagyobb a szalmonellaveszély a csomagolt salátánál

Egyre több jel mutat rá, hogy inkább a növényi rostok a ludasak a tömeges ételmérgezések előidézésében, mint a húsok. Most a spenótról és a...

Nincs idő a reggelire, pedig fontos lenne

Egy most készült reprezentatív kutatásból kiderült, hiába tartjuk fontosnak a reggelizést, sok esetben alig szánunk rá pár percet vagy teljesen elmarad. Ez is magyarázhatja,...

Növeli a szívbetegség és a rák esélyét, ha szüleink is vegetáriánusok

Azoknál a legnagyobb veszély, akiknek családjában generációkon át megszokott dolog a vegetáriánusság, a hús nélküli étrend olyan génmutációt okoz, ami növeli e betegségek kialakulásának...

Nem csak Amerikában szeretik a pulykát

A pulykahús egészséges, és ezt egy új eljárással tudják bizonyítani a szakemberek - derült ki hálaadás napja alkalmából tartott magyar pulykatermelők szakmai konferenciáján. Magyarország...

A Fehér Ház titkai: ki mit ivott elnöksége idején

Még a világ leghatalmasabb államfője is határozott gasztronómiai ízlésel és ízpreferenciákkal érkezik a Fehér Házba, hogy ott töltse élete négy évét. Az alkohol szeretetéről...

Még egyszer a tojás hasznosságáról

Szinte minden nap kiderül egy ételről, hogy egészségtelen, másnap, hogy egészséges. A minap a tojásról mondták, hogy ártalmas, ma pedig arról szólnak a hírek,...

Ez a vendéglátás jövője

Új kapu tárul ki a fenntarthatósági elveket szem előtt tartó vendéglátóhelyek előtt. A 2012-ben indult és az elmúlt évek során országos szintre kiterjedt Fenntartható...

A mérsékelt kávéfogyasztók koszorúerei tisztábbak

Napi néhány csésze kávé elfogyasztása segíthet elkerülni a szívbetegség ismert kockázati tényezői közé tartozó érelzáródást - állapították meg dél-koreai kutatók.

Shirley MacLaine 12 trükkje a test lúgosítására

Az Oscar díjas díva szerint az étrendünkkel éppúgy segíthetünk helyreállítani testünk savas-lúgos kémiai egyensúlyát, mint a zuhanyozásunkkal.

Az egészséges vacsora titka

A késő esti órákban leselkedik a legnagyobb veszély a zsírpárnákra: amikor kinyitjuk hűtőnk ajtaját és a nassolás és vitaminszegény étrend ingoványos ösvényére lépünk, csakhogy...

Az új tulajdonossal is sikeres a Fornetti

Tavaly óta nem magyar vállalat a Fornetti, miután a 25 milliárd forint árbevételű holdingot megvette a svájci–ír Aryzta. A 2015. augusztusi ügyletet követően a...

Újabb tévedésre derült fény: mégis egészséges a tojás

A Tojásszövetség a Tojás Világnapja alkalmából rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást. A szövetség állítja: napi 3 tojással az ajánlott vitamin– és ásványianyag-szükséglet...

Így trükköznek velünk a bárpultnál

Számtalan trükkje van, hogyan tartsák békében a részegen iszogató vendégeket a szórakozóhelyek bárpultjainál. Leginkább úgy, hogy kevesebb alkoholt kapnak, mint amennyit akarnak. De a...

Változik a bolygó - változtatni kéne étkezési szokásainkon

Azonnali cselekvésre van szükség, hogy a mezőgazdasági termelés és az élelmiszerellátó rendszerek képesek legyenek megbirkózni a növekvő átlaghőmérséklet jelentette kihívásokkal, mert enélkül nem lehetséges...

Kevés tejet isznak a gyerekek

A gyerekek 30%-a mindössze heti 1-2 alkalommal iszik tejet, 8%-uk pedig egyáltalán nem fogyasztja a számukra alapvető fontosságú tápanyagokat tartalmazó folyadékot, derült ki egy...

Alattomosak a fehérjehiány következményei

A fehérje központi téma a dietetikusok és a fogyókúraguruk hitvallásaiban. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a protein bevitele telítettségérzést ad, pontosabban elnyújtja ezt...

Tévedésen alapul a paleo étrend: az ősember is evett gabonát

Szerencsére az ősember nem mosott fogat, így a  fogai remekül tanúskodnak arról az utókornak, hogy mi mindent evett. A paleo étrend közel sem csak...

Ezt egye a baba, és nem lesz allergiás

Rohamos tempóban nő a különféle élelmiszerallergiák előfordulása a lakosságban világszerte. Tudósok most arra jöttek rá, hogy a mogyoró és a tojás fogyasztása már egészen...




Részletes keresés

Ritmus a Facebookon