Új itallal bővült a hazai whiskey kínálat
A Tennessee Fire hűtött shotként tüzesíti meg a bulikat és borítja lángba az éjszakákat. A legendás amerikai whiskey család újabb tagja már a hazai boltok polcain is megtalálható.
A lynchburgi székhelyű italmárka mindig is figyelt arra, hogy minél szélesebb körben kiszolgálja a fogyasztók igényeit. Ez a szemléletmód vezérelte őket a Tennessee Fire megalkotásánál is. „A whiskey egy utazás. Miért ne adnánk meg a lehetőséget a Jack kedvelőknek, hogy minden alkalomra és társasággal megtalálják a megfelelő italt kedvenc márkájuknál?” – mondta el Jeff Arnett, a Jack Daniel’s lepárlómestere.
Az új ízt minden bizonnyal maga Jack Daniel is szívesen jóváhagyná, hiszen ő is szerette saját whisky-jét egy kissé édesebb ízvilágban fogyasztani. Ami pedig a legfontosabb, hogy a vállalat hű marad Jack Daniel elhíresült filozófiájához: „Mindennap amikor készítjük, a legjobb tudásunk szerint tesszük.”
A Jack Daniel's Fire alapja az amerikai fehér tölgy hordóban érlelt, faszénen átszűrt, kiváló Tennessee whiskey, melyhez csípős fahéjlikőrtszegfűborsot és szegfűszeget adnak. Így jön létre a jegesen kínált, rendkívül gazdag illat- és zamatvilágú, különlegesen fűszeres, tüzes Jack. Az új családtag perzselő ízével minden baráti összejövetelt és bulit felforrósít és segít lángba borítani az éjszakákat. Jégben hűtött felespohárban vagy egyenesen a fagyasztóból tálalva lesz tökéletes a fogyasztói élmény.
Pusztító élmény
De vigyázat, az alkohol az egyik legkárosabb idegméreg .és még a mérsékelt alkoholfogyasztás is roncsolhatja az agysejteket! A túlzott szeszes italozás az agysejtek közötti kapcsolatokat teszi tönkre, de nem pusztítja el a neuronokat. Ugyanakkor az is igaz, hogy azok a gyerekek, akiknek anyja a terhesség során erősen italozott, általában kevesebb agysejttel rendelkeznek, mint az egészséges társaik. Felnőttkorban a hosszútávú mértéktelen alkoholizálás valóban károsítja az agyat, de nem úgy, ahogy azt hisszük.
A másnaposság sem jó érzés. A tünetek - a szájszárazság, szomjúságérzet, étvágytalanság, fejfájás, rossz kedélyállapot, ingerlékenység, bevérzett szemek, zaj- és fényérzékenység, kézremegés, fáradtságérzet, gyengeség, feszült idegállapot, szorongás, pánikrohamok, lehangoltság, depresszió, émelygés és hányás, szapora szívverés, emelkedett pulzus - kifejezetten kellemetlenek. Ezek oka, hogy az alkoholt a máj enzimjei acetaldehiddé alakítják, ami erős idegméreg. A kialvatlanság, a zaj, az elhanyagolt táplálkozás csak ront a helyzeten. oxigén jusson a véráramba!
Egészségedre!
- Olaszul Salute”
- Finnül „Kippis”
- Oroszul „Na zdorovie”
- Németül „Prosit”
- Spanyolul „Salud”
- Románul "Noroc”
- Franciául „Santé” vagy „Tchin tchin”
Orvosság másnaposságra
Rengeteg folyadékot kell bevinni. Jöhet a szódabikarbónás víz, a paradicsomlé, friss narancslé. A vitaminok is hasznosak. A brokkoli és a karfiol segíti a szervezet méregtelenítését, és sok cukorra is szüksége van ilyenkor a szervezetünknek.
Az oxigén tudományosan is bizonyítottan lerövidíti a másnaposság tüneteit, ezért akár a legdurvább macskajaj idején is érdemes azonnal valamilyen szabadtéri testmozgást végezni. Bármi segíthet leküzdeni a rosszullétet, ami kissé megerőltető, hogy ezáltal szaporább legyen a szívverés, és több oxigén jusson a véráramba!