2024. május 17. péntek
Paszkál napja

Már letölthető a MeNTA!

Az ingyenesen letölthető MeNTA okostelefonos alkalmazás segítségével mindenki információkhoz juthat egészségének megőrzése érdekében.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által európai uniós támogatással létrehozott MeNTA (Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás) alapvető célja az egészségtudatos magatartás támogatása, valamint a legkorszerűbb technikai eszközök felhasználásával egy mindennapi segédeszköz biztosítása az egészséges életmód fenntartásához.

 5222.jpg

Egy app az egészségért

A MeNTA elősegíti az egészségi problémák monitorozását és kezelését, különösen a népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegség vagy cukorbetegség esetén. Egészségterv készítésével és követésével, a mozgás- és táplálkozásnaplók segítségével sokkal egyszerűbbé válik az előzetesen beállított cél elérése - írta közleményében az ÁEEK.


A vércukor- és vérnyomásnaplóban feljegyezhetők a mért értékek, a testtömegnaplóban követhető a testsúly változása, a táplálkozásnaplóban a kalóriabevitel, a mozgásnaplóban pedig a fizikai aktivitás értékei. Gyógyszer- és szolgáltatáskereső, mintegy hatszáz szócikkes betegségkalauz, interaktív térkép, útvonaltervező, az egészségügyi intézmények és gyógyszertárak elérhetőségei is megtalálhatók az alkalmazásban.
    

Ráadásul az alkalmazás fontos gyakorlati tanácsokkal látja el a felhasználókat, figyelmeztethet például arra, hogy be kell venni a gyógyszereket, vagy kiértékeli a különböző naplókba bevitt adatokat.

 

És ez nem minden!

Az alkalmazás továbbfejlesztett változatában lesz lehetőség arra, hogy az egészségügyi intézményeknél vagy a háziorvosnál tárolt adatokat a felhasználók kiegészítsék egyéni mérésekkel, és megosszák ezeket az információkat a háziorvossal.


Az alkalmazás már ingyenesen letölthető Android és iOS készülékekre is.

 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban