2024. április 16. kedd
Csongor és Joakim napja

Kulináris bakancslista: 50 édesség, amit el kell készítened

Klasszikus fogások, mint a zserbó, a mézeskalács, vagy a palacsinta, egészen a tökéletes házi készítésű éclair fánkig, vagy az indiai kedvenc gulab jamunig sorakoznak a több mint 50 édesség között, amelyet könyvbe szedtek, hogy bárki legalább egyszer az életben elkészíthesse.

A napokban kerül a könyvespolcokra Kárai Dávid, ízHUSZÁR első szakácskönyve. Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv. Olyan desszerteké, amelyeket egy konyhában valamennyire is járatos szakácsnak el kell készítenie legalább egyszer az életben.

 

A gasztroblogger4738.jpg

Kárai Dávid még csak huszonhat éves, de már közel két éve főszerkesztője Magyarország legnépszerűbb receptoldalának a NoSaltynak, ismert arca a hazai gasztro világnak, visszatérő vendége különféle főzőműsoroknak és rendezvényeknek, alapító szerzője az ízHUSZÁR gasztroblognak. Dávid, igazi hipszter megjelenésével üdítő színfoltot hoz a konyhákba, nem véletlen, hogy a PS magazin az ország TOP5 gasztrofenegyereke közé sorolta.

 

„Régi álmom vált valóra ezzel a könyvvel. Mivel imádom a listákat és az élet minden területén használom őket, nem volt kérdés, hogy a receptjeimet is egyfajta bakancslista formába fogom önteni. Annál is inkább, mert én is egy nyár alatt készítettem el mind az ötven desszertet. Büszke vagyok magamra, mert most egy jókora adagot kihúzhatok a saját kulináris bakancslistámról" - mondja Kárai Dávid ízHuszár.

 

Hajtogatott leveles tésztát, nyújtott rétest, megsütött egy hatlapos tortát és így tovább. Rengeteg új technikát, fizikai törvényt, de önmagát is jobban megismerte, vallja. Szerinte bárki megismerheti magát, ha végigcsinálja a recepteket.

 4740.jpg

"Igyekeztem úgy összeállítani a könyvet, hogy annak is érthető és követhető legyen, aki még nem forog rutinosan a konyhában, csak szereti az édességeket, de az is tanulhasson belőle, aki már a konyha ördöge" - teszi hozzá.

 

Olyan édességek szerepelnek a kötetben, amelyeket ha valaki elkészít, akkor jó eséllyel elmondhatja magáról, hogy ismeri a legfontosabb édességeket, és nem jön zavarba, ha desszertet kell készítenie.