2024. május 06. hétfő
Ivett és Frida napja

Utazz kutyával!

Kutyás kampányt indít a magyar turizmus Zrt. a magyarországi kutyás turizmus, és a kutyabarát szálláshelyek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében. A kampány fontos eleme a felelős állattartás fontosságának hangsúlyozása. A kapcsolódó kutyás képfeltöltő játék augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján veszi kezdetét, és a turizmus világnapján, szeptember 27-én zárul.

Hazánkban az európai átlaghoz képest a családok nagyobb százaléka tart otthonában kedvtelésből állatot, amelyekre mind inkább családtagként tekintenek. Mivel a családok utazás iránti igénye is évről évre nő és bővül a turizmus Magyarországon, a kutyával utazók köre is bővül.

 

Nő az igény a kutyás szállásokra!

Dr. Faragó Péter, a 3550.jpgMagyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint az elmúlt néhány évben látványosan emelkedett azoknak a turisztikai szolgáltatásoknak a száma és színvonala Magyarországon, amelyek lehetővé teszik a kikapcsolódást kutyának és gazdájának egyaránt. A kutyatartók felől egyértelmű társadalmi igény mutatkozik ezeknek a szolgáltatásoknak a további bővítésére.

 

Ezért indított kutyás kampányt  a Magyar Turizmus Zrt., amelynek első elemeként augusztus elején elindult az Utazz kutyával! aloldal az itthon.hu portál keretein belül. Itt a Nemzeti Turisztikai Adatbázis minden olyan szolgáltatója elérhető, ahol saját bevallásuk szerint szívesen fogadják a házi kedvenceket. Mindemellett az oldal számos ajánlót, ötletet, cikket, érdekességet tartalmaz, a kutyás városnézésre vonatkozó tippektől a kutyás etiketten át.


Az oldal itt elérhető!


Hamarosan indul a nyereményjáték! Íme, a feltételek3554.jpg

Az Utazz kutyával! nyereményjáték keretében Instagramon fényképeket lehet feltölteni, amelyek akkor vesznek részt a játékban, ha három feltételnek megfelelnek:

1. felismerhetően ábrázolják a kutyát,

2. a gazdáját (kísérőjét),

3. valamint egy magyarországi kutyabarát szálláshelyet, vendéglátóhelyet vagy beazonosítható magyarországi turisztikai látványosságot (műemlékek, szobrok, épületek stb.).

 

Az MT Zrt. díjazza a kiemelt szakmai partnereiből álló zsűri által legkreatívabbnak tartott képeket, valamint a legnépszerűbb képet is. A fődíjat, egy kutyás pihenést az Őrségben a 2014-es „Év Kutyabarát Szállodája” díj győztese, az Abbázia Country Club ajánlotta fel. További nyereményeinket a Hotel Villa Natura Zalakaros***, a Babi Vendégház, a Szent Orbán Panzió és az Óbudai Múzeum biztosítja.


A képfeltöltés augusztus 16-án, a hontalan állatok világnapján veszi kezdetét. A nyereményjátékban való részvételre szeptember 27-ig, a turizmus világnapjáig van lehetőség. A játék október elején az állatok világnapja alkalmából a Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén ünnepélyes díjkiosztóval zárul. Az állatjólléti szabályoknak való megfelelést a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság biztosítja.

 

A kampány részletei itt elérhetőek.

 

Hosszú távú felelősség! 

Az állat nem játék,3552.jpg és nem is munkaeszköz. Aki kutyát vesz maga mellé, ígéretet tesz neki, hogy élete végéig vigyázni fog rá, és emellett betartja a felelős állattartás szabályait. A kampány arcai, Rúzsa Magdolna énekesnő, Pindroch Csaba színművész, Czigány Ildikó, az első magyarországi női pilóta és édesapja, Czigány György író, az MTV volt kulturális főszerkesztője pontosan erre szeretnék felhívni a figyelmet. Az Utazz kutyával! kampány kiemelt szakmai partnere a MUISZ, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Rex Kutyaotthon Alapítvány, a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság, a Vigyél haza! Alapítvány és a kutyabarat.hu is.


Magyarországon jelenleg kb. 1,5 millió kutyát tartanak nyilván, egyes becslések szerint valós számuk ennél jóval magasabb. 2012 augusztusa óta - amióta jogszabály írja ezt elő - több mint 1,7 millió ebet láttak már el a mikrochipes állatazonosítóval.

 

Társadalmi felelősségvállalás: a Magyar Turizmus Zrt. támogatja 3551.jpga felelős állattartást és az örökbefogadást

Az Utazz kutyával! kampány arcai, valamint a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, turisztikai és agrármarketing vezérigazgató-helyettesei, valamint valamennyi vezetője ugyancsak hitet tesz a felelős állattartás és a gazdátlan állatok örökbefogadása mellett, mindezt pedig képgalériák tanúsítják. Az itthon.hu portálon elérhetőek azok a képes riportok, amelyekben a kampányban részt vevő közéleti személyiségek és a Magyar Turizmus Zrt. vezetői örökbefogadható kutyákkal együtt szerepelnek.

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban