2024. május 06. hétfő
Ivett és Frida napja

Itt a szórakozásé lesz a főszerep

Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés és nyolc óra szórakozás helyett június 18-21. között Velencén kizárólag a szórakozásé lesz a főszerep. A Mi Velencénk Fesztiválon fellép a Beatrice is. A zenekart kérdeztük fesztiválélményeikről, Velencéről és arról, kik a kedvenc előadóik a mai fiatal generációból.

2798.jpgMi jut eszetekbe Velencéről, a Velencei tóról? Milyen maradandó élményeket szereztetek itt?

A zenekarban a tagoknak szinte mindenkinek van kisebb vagy nagyobb gyermeke, így elmondható, hogy számos családi nyaraláson vagyunk túl, amit a tó környékén töltöttünk el. Mivel elég sűrűn van fesztivál vagy rendezvény a térségben, így sokszor össze tudjuk kötni a kellemest a hasznossal, és a koncertet egy kis pihenéssel vegyítjük.

 

Mióta részei az életeteknek a fesztiválok?

Az 1980-as Feketebárányok koncert volt talán az első ilyen fesztivál. Az utóbbi 15-20 évben vált igazából rendszeressé számunkra, hogy a legnagyobb fesztiválokra meghívnak minket, de tulajdonképpen elmondható, hogy nekünk a májustól-szeptemberig tartó szabadtéri koncertjeink, mind-mind egy összefüggő nagy fesztivál.

 

Bizonyára rengeteg élményetek kötődik a fesztiválokhoz. Ha ki kellene emelni egyet, melyik volna az?

Nehéz lenne bármelyiket is kiemelni, mivel nyáron hetente három-négy fellépésünk is van, melyek közül, ha akarnánk, se tudnánk választani. Az egészben az a legjobb és legfontosabb, hogy személyesen találkozhatunk a közönségünkkel, barátainkkal, és beszélgethetünk, ihatunk egy italt velük közösen.


Mit gondoltok, mi az oka annak, hogy a retró ekkora népszerűségnek örvend?

Az, hogy alapvetően szeretnek az emberek nosztalgiázni, picit visszagondolni a fiatalságra. Szerencséseknek mondhatjuk magunkat, hogy vannak olyan dalaink, szerzeményeink melyeket az emberek 10-20-30 év után is szívesen hallgatnak.

 

Vannak kedvenc előadóitok a mai fiatal generációból? Kik ők?

Nagyon sok zenekarral a fiatalabbak közül kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk, mint pl. a Magna Cum Laude, Anna and the Barbies, Alvin és a mókusok csak, hogy a teljesség igénye nélkül egy párat említsünk.

 

Az esemény

A Mi Velencénk Fesztivál június 18-21. között várja a szórakozni vágyókat a Velencei Vízi Vár Strand területén. Három színpad, az elmúlt évtizedek legnépszerűbb magyar előadói, sport és családi programok fogadják az érdeklődőket.

 

További információ és részletes program itt található.

Mi is követjük a Mi Velencénk fesztivál eseményeit! Az Animal Cannibals és DJ Dominique interjúját itt olvashatod

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban