2024. május 06. hétfő
Ivett és Frida napja

A Mi Velencénk Fesztiválon fellép az Animal Cannibals és DJ Dominique - Interjú

Június 18-21. között a Velencei Vízi Vár Strand az elmúlt évtized legnépszerűbb magyar előadóitól lesz hangos.  A Mi Velencénk Fesztiválon fellép többek között az Animal Cannibals és DJ Dominique is. Most őket kérdeztük élményeikről és várakozásaikról.

2733.jpg„Fesztivál! Bárhol is legyen, így lesz kerek ez a nyár!” – hangzik el az Animal Cannibals slágerében a fesztiválszezon szerelmeseinek jelmondata. Richie Pí és Qka MC saját bevallásuk szerint rendszeresen ott felejtik magukat hasonló rendezvényeken. Interjú Richie Pível és Qka MC-vel. 

 

Mi jut eszetekbe Velencéről, a Velencei tóról? Milyen maradandó élményeket szereztetek itt?

Velencéről az Arató diszkó jut eszembe és számtalan bringatúra Budapestről. No, meg a Skylight tábor, ahol felkértek arra, hogy graffitizzük össze a betonbungalókat. Pár éve az Efott-on rosszalkodtunk itt egy hétig. Egyszóval: Velencénmindigtörténikvalamiamikormiottvagyunk.

 

Mit gondoltok arról a kezdeményezésről, hogy csupa magyar fellépővel töltenek meg egy fesztivált?

Mi imádjuk a hazai előadókat, pláne ha ők is rapzenét játszanak!

 

Az elmúlt évtizedek magyar fellépői közül kinek a koncertjére mentek szívesen?

Szeretjük a mostani csapatokat és a retró fellépőket is. A lényeg, hogy a saját műfajukon belül minőségi produkciót hozzanak tető alá.

 

Mi a legemlékezetesebb fesztiválélményetek? Akár fellépőként, akár fesztiválozóként.

Többször "ott felejtjük" magunkat fesztiválokon. Írtunk is erről egy dalt Fesztivááál címen, amelyben megosztjuk élményeinket. Ezt a dalt ajánlom melegen!


Szerintetek miben más A Mi Velencénk Fesztivál a többi hazai zenei fesztiváltól?

Ha jók az értesüléseink, akkor mindenki "tejbe'-vajba' fog fürdeni".

 

                                                                                                                                                                        


2734.jpgA fesztivál főszervezője, Várkonyi Attila,  DJ Dominique nagyon régóta hisz a magyar zenében. A népszerű DJ-t a rendezvényről és saját fesztiválélményeiről kérdeztük.


Milyen indíttatásból kezdted szervezni A Mi Velencénk Fesztivált?

Nagyon régóta hiszek a magyar zenében. Voltak korszakok, amikor népszerűbb volt, és volt, amikor nem. Most azt gondolom, szerencsére, mind nagyon sikeresek és keresettek a magyar előadók és lemezlovasok.

 

Miben más ez a rendezvény, mint a többi fesztivál?

Először is, kizárólag magyar előadók és lemezlovasok vesznek részt. Másodszor, hangsúlyosan jelen van a sport is a fesztivál programjában. Harmadrészt, nem titkoltan, szeretnénk megszólítani a 30 feletti korosztályt is. Továbbá az is különlegessé teszi a fesztivált, hogy mindenki számára elérhető, hiszen kedvezőek az árak. Ráadásként szombaton, egy ingyenes családi nap keretében a világ legszínesebb futásán, a Color Run-on is kipróbálhatják magukat a résztvevők.

 

Úgy tűnik, a retró töretlen népszerűségnek örvend hazánkban. Szerinted mi ennek az oka?

Két fontos okát látom ennek. Az egyik, hogy amikor ezek a zenék újak voltak − ez igaz a 80-as, valamint a 90-es évekre − az országban és az emberekben bizakodó, pozitív hangulat volt. Sokan, ugyan erejükön felül, de utaztak, buliztak, szórakoztak. S azokban az órákban, amikor egy retró bulin vesznek részt, ezeket az időket idézzük együtt vissza.


A másik oka pedig, hogy ma nem születnek országosan ismert slágerek hazánkban. Olyan mértékben legalábbis semmiképp, ahogy ez volt a már korábban említett korszakokban. A sok esetben igen tehetséges előadóknak nincsenek olyan dalaik, melyeket a társadalom széles rétegei ismernének és énekelnének. Szeretném megjegyezni, hogy ez a helyzet nem csak a retró, hanem a mulatós zene előretörését is eredményezi.

 

Neked mi a legemlékezetesebb fesztivál élményed? Akár fellépőként, akár fesztiválozóként.

Isten kegyelméből szinte minden fesztiválon felléphettem Magyarországon az elmúlt 20 esztendőben, sok esetben több tízezer ember előtt is. Mindig hatalmas élményt jelent számomra. De talán az összes fesztivál élmény közül a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál emelkedik ki leginkább.

 

Kiknek ajánlod a Mi Velencénk Fesztivált?

Szeretnék egy emberléptékű, pozitív fesztivált létrehozni, ahol a főszerepben valóban a zene és a mosoly áll. Örök optimistaként hiszek abban, hogy közösségformáló ereje is van egy ilyen együttlétnek. Ezért mindenkinek ajánlom, aki osztja a nézeteimet és vevő a pozitív hangulatra, a fesztelen szórakozásra.

 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban