2024. május 05. vasárnap
Györgyi napja

Tavaszi vitalizáció

A tavasz mindenkinél a megújulás időszaka, így ilyenkor érdemes különös figyelmet fordítani a megfelelő vitaminbevitelre, illetve feltölteni a télen kimerült szervezetedet. Egy lékúra kiváló választás lehet, hiszen a nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy fittebbnek érezd magad, ráadásul a tavaszi fáradtságot is könnyebben átvészelheted!

A leghatásosabb vitalizáló: búzafűlé2106.jpg

Kevesen tudják, de a búzafű növény különlegessége, hogy igen alacsony zsírtartalommal rendelkezik, ezenkívül kevés kalóriát is tartalmaz. Igyunk meg belőle egy pohárral edzés után, így könnyedén visszanyerhetjük az energiánkat! Frissítő, vitalizáló hatása egy két-három hetes intenzív kúra után a legerőteljesebb, ilyenkor hamar észrevesszük majd, hogy növekszik a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképessége, különösen akkor, ha legalább hetente háromszor edzünk is!


A búzafű friss levében vitaminok,  enzimek, fehérjék és klorofil, valamint több mint 90-féle ásványi anyag és nyomelem található. Vasból a parajban lévő mennyiség tízszeresét tartalmazza.

 

A bio zöldbúzafű koktél például zöldbúzafű levéből (45%), zöldteából, almaléből, agavesűrítményből készül, spirulina mikroalga hozzáadásával.

 

5 napos fitness program

2105.jpgLeginkább tavasszal érezzük szükségét, hogy a természettel együtt mi is megújuljunk, felfrissüljünk, megszabaduljunk felesleges kilóinktól, s a bennünk felhalmozódott méreganyagoktól. Kevesen tudják azonban, hogy tisztító kúrára, léböjtre nemcsak néha, ötletszerűen, hanem negyedévente, tervszerű módon lenne szükségük. Háromhavonként ugyanis az emberi szervezetben bőven felgyülemlik annyi káros anyag, amitől ildomos megszabadulni.

 

Tartsunk egy 5 napos kúrát például ezekből az italokból: bio zöldbúzafű koktél, bio zöldséglé, ananászlé, bio céklalé, bio sárgarépalé. Napi egy vagy 2 szelet rozsos kenyér és persze legalább 3 liter víz!


Töltsünk több időt a szabadban!2109.jpg

A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk otthon maradni egy jó könyv, némi nassolnivaló és egy vastag pléd társaságában. Ennek is megvan a maga varázsa, de azért amikor végre melegen sütnek az első sugarak, és nyílni kezdenek a virágok, sokkal szívesebben tartózkodunk a szabadban.

 

A sétával energiát égetünk, és ha nem otthon ülünk egész álló nap, akkor az is esélyes, hogy nem nassolunk feleslegesen. Szervezzünk minél több szabadtéri programot, hiszen ez nem csak feltölt lelkileg, hanem észrevétlenül hozzájárul a megújulásunkhoz is!

 

Sokat segíthet a szaunázás

2108.jpgBár annyira már nem kívánjuk a szaunázást, mint télen, a leghidegebb hónapokban, azért tavasszal sem árt erre a hasznos időtöltésre fokozott figyelmet fordítani. Aki nem bírja a hőséget, bátran válassza a kevésbé forró, ám legalább annyira hasznos infraszaunát, míg, ha valaki szereti a forróságot, nyugodtan voksoljon a jól bevált finn szauna mellett.

 

De bármelyik típusú izzadást választjuk, feltétlenül tartsuk be az előírásokat: fokozatosan szoktassuk a szervezetünket a meleghez, illetve kiemelt módon ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra!

 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban