2024. május 17. péntek
Paszkál napja

A csodálatos arcbőr titka

A kozmetikus után mindig más az arcbőröm, holott ő is ugyanazt a krémet használja mint én. Hogy miért? Mert nemcsak a krémnek van jelentősége, hanem annak is, hogy milyen mozdulatokkal visszük fel az emulziót. Íme, a 3 professzionális mozdulatsor, amely simít, feszessé tesz és élénkít.  

4705.jpgMi magunk is optimálissá tehetjük az arcápoló krémünk, vagy szérumunk hatásfokát, ha követjük az  Yves Rocher szakértőjének tanácsait, és 3 professzionális mozdulatsorral visszük fel arcbőrünkre a szert, ahogyan azt a Szépségem zöld könyvében tanácsolja a kozmetikai cég. Kipróbáltam, és íme néhány, az azonnali jótékony hatások közül, amelyet tapasztaltam: a bőrszövetek kisimultak, a bőröm sugárzott, feszesebbnek hatott és a tónusa is más lett. Épp mintha kozmetikusnál jártam volna!

 

Jótékony mozdulatok, amelyeket minden reggel és este végezhetünk

Simító kezek

A krémet vagy szérumot tegyük a tenyerünkbe, majd dörzsöljük össze a kezünket, hogy az emulzió felmelegedjen. A testhőmérsékletre hevített anyag ugyanis még könnyebben szívódik fel. Ezután tegyük a kezünket az orrunk két oldalára, mintha imádkoznánk. Innen indulva simítsuk a krémet a halántékunk felé. közben élvezzük a kozmetikum illatát és engedjük ellazulni magunkat. Ezután helyezzük vissza a kezünket az orrunkhoz ugyanúgy, mint az imént, csak most a homlokunk felé simítsuk végig a bőrünk egészen a hajtőig. A nyakunkról se feledkezzünk meg! Ugyanezzel az imádkozó mozdulattal vigyük fel oda is a krémet a nyakunk két oldaláról indulva, hátrafelé simítva.

 

Zongorázó ujjak4704.jpg

Sokkal könnyebben szívódik fel a krém, ha a simítás után az ujjbegyünkkel zongorázó mozdulatokat végzünk és így aktiváljuk arcbőrünk mikrokeringését. A szakértő azt tanácsolja, hogy a mozdulatsort mindig lentről felfele végezzük úgy, hogy az ujjbegyeinket a dekoltázsunk bőrére helyezzük és elkezdjük határozottan dobolni. Miután a kezeinket vízszintesen mozgatva bejártuk a dekoltázsunk, térjünk át a nyakunkra. Kerüljük el a légcső feletti bőrt, majd felfelé kúszva haladjunk az arcunkon felfelé: az orcákon, a szemkörnyéken, majd a homlokunkon. Az apró, energikus ütögetés nemcsak a bőrünk, hanem a testünk energiaszintjét is növeli.

 

Frissítő csipkedés

Az arc izmait kell stimulálni ahhoz, hogy bőrünk feszesebb legyen. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha lenről felfele haladva, a dekoltázs bőrétől a homlokunkig finoman végigcsipkedjük bőrünket. Vegyük a hüvelyk- és mutatóujjunk közé egy kis bőrt, majd finoman, ámde határozott, gyors mozdulatokkal csippentsük össze és mozgassuk a kezünk vízszintesen mindkét oldalra. Érdemes az áll ívén hosszabban elidőzni, az orcákon és a homlokunkon. Érezni fogjuk, ahogy élettel telik meg a bőrünk. És nem csak a bőrünk! Ha minden este és reggel tíz percet rászánunk a fenti mozdulatokra, a szervezetünk is sokkal élénkebb lesz.