2021. október 26. kedd
Dömötör, Amanda és Armand napja

Magyar szálloda nyerte Az év kulináris luxushotelje címet

Idén, üzemelésének nyolcadik évében a Chateau Visz nyerte el az egyik legrangosabb nemzetközi elismerést, az amerikai Luxury Travel Guide Global Awards 2016 Az év kulináris luxushotelje címét.

Már működésének második évében a magyar étteremkalauzok, a Dining Guide, valamint az Alexandra Étteremkalauz kiadványai értékelése alapján Magyarország legjobb étterme lett. Best of Budapest & Hungary díjas 2012., 2013. és 2014. években. A nemzetközi étteremkalauzok 2012-től tartják számon, amikor elnyerte Közép-Európa egyik legjobb étterme címet. A Food and Wine amerikai étteremkalauz értékelése alapján felkerült az Európai éttermek toplistájára.

 

Művészi kulinária4582.jpg

Luxury Culinary Hotel of the Year címről a több mint 500 000 példányban megjelenő kalauz a következőkkel értesítette a Chateau Visz vezetőségét: „A Luxury Travel Guide díjai a legmagasabb szintű elismerésnek számítanak a vendéglátóiparban, amelyet azoknak ítélünk oda, akik a saját területükön a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották. Aki ezt kiérdemli, az joggal lehet büszke teljesítményére. A Luxury Travel Guide díjazottait saját szakembereink választják ki, szigorú minősítési szempontok alapján. Így garantálni tudjuk, hogy csak az arra igazán érdemes cégek és magánszemélyek vihetnek haza ilyen rangos elismerést, és kaphatnak helyet a díjazottainkat bemutató kiadványunkban, amelyet több mint félmillió szakmabelinek és hozzáértő ügyfélnek küldünk szét világszerte.”

"2008 óta azon dolgozunk, hogy vendégeinknek világszinten ajánljunk regionális és szezonális ételkölteményeket" - fogalmazza meg a balatoni Gourmet Rezidencia küldetését Hidvéghy Melinda, a Chateau Visz ügyvezetője.

A Chateau Visz séfjének művészete évek óta megigézi a kulinária szerelmeseit. Vacsoráit művészi alkotásként tervezi: ételkölteményeiben mindaz, amit ízlelünk orrunkkal, szemünkkel, fülünkkel érzékelünk, fontos szerepet játszik. A Chateau Visz konyhája képes a helyi ízvilágot a legmagasabb szinten egyedivé és megismételhetetlenné varázsolni.