2024. április 28. vasárnap
Valéria és Nimród napja

5 tipp a munkahelyi stressz ellen

A tavaszi fáradtságot nehéz leküzdeni, hát még, ha jó adag munkahelyi feszültség is nyomja az ember lelkét. Íme, néhány tipp, melyek segíthetnek elűzni a sötét fellegeket a feje felől:

1. Találjon új kihívásokat! Ez lehet egy új sport vagy hobbi, egy kollégákkal közös kirándulás megszervezése, egy új piac felkutatása is.

 

2. Kapcsolja ki a technikát! Hazaérve ne az legyen az első dolga, hogy megnézi az e-mailjeit. Tanulja meg lenémítani a telefont is. Meglátja, két óra nyugalomtól nem dől össze a világ (ha mégis, úgyis észreveszi).

 

3. Kell hat óra alvás! Margaret Thatcher állítólag csak négy órát aludt naponta, ám ez az átlagembernek kevés. A hat se túl sok, de kezdetnek nem rossz.

 3624.jpg

4. Azonosítsa, mitől olyan feszült! A magánéletéből kúszik át a feszültség az irodába, vagy fordítva? Az arc nélküli ellenség a legfélelmetesebb. Minél hamarabb nevesíti az életében megjelenő stresszfaktorokat, annál hamarabb tud megoldást keresni rájuk.

 

5. Lássa be, ha menni kell! Minden munkahelyen eljöhet az a pillanat, amikor be kell látni: az ott átélt feszültségek nem arányosak a kapott juttatásokkal. Ilyenkor nincs mese, lehetőség szerint új utakra kell lépni.

 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban