2024. május 06. hétfő
Ivett és Frida napja

Itt az új olimpiai kollekció!

Merész színválasztás, fiatalos és praktikus – ezek a szavak jellemzik leginkább a frissen bemutatott olimpiai kollekció darabjait. A japán alapanyagból készült, magyar motívumokat is tartalmazó kollekció domináns színárnyalata – a korábban megszokott bordóval szemben – a zöld: a méregzöld és almazöld árnyalatai kapnak főszerepet.

1968 óta minden ötkarikás játék formaruháit az Adidas tervezte a magyar olimpiai csapatnak, de ezúttal valami újat, valami modernebbet szerettek volna létrehozni. A tervező csapat számára nagyon fontos volt, hogy egyszerű, de ikonikus darabokat tervezzenek a magyar olimpiai versenyzőknek. A MOB aktívan részt vett már a tervezés első fázisában és végigkísérte a folyamatot egészen az új kollekció megszületéséig.

 

Múlt, jelen és jövő3528.jpg

A tervezők – akik a sportmárka németországi központjában magyar top atléták bevonásával dolgoztak az elmúlt több mint 2 évben a hazai szereléseken – azt remélik, hogy a szurkolók is érzik majd a magyar sportolók ruháján a múltat, a jelent és jövőt összekötő elemeket, amelyek mind egy célt szolgálnak, hogy sikerre vigyék a hazai sportolókat.

 

„Szöulban ’88-ban megtapasztaltam, hogy a jó sportruházatnak milyen fontos szerepe van az olimpiai sikerekben. Tudom, hogy amikor az olimpiai színpadra lépnek a magyar versenyzők, akkor a kényelem első számú, de az összetartozást, a csapatszellemet tükröző megjelenés is hozzásegíti őket a sikerhez. Arra kértük az adidas tervezőit, hogy olimpikonjaink 2016-os sportruházatának tervezésekor egyszerre tartsák szem előtt a technológiai fejlesztések fontosságát, a kényelmet és a kollekció nemzeti jellege is meghatározó legyen” – mondta Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az új, riói kollekcióról.

 

Hosszú házasság3515.jpg

Az 1968-as mexikóvárosi az első olimpia, amire az Adidas textíliát gyártott. Ettől az évtől kezdődően a mai napig megszakítás nélkül az Adidas öltözteti olimpikonjainkat. Ilyen hosszú együttműködéssel rajtunk kívül csak a Német Olimpiai Bizottság büszkélkedhet.


A világcég összesen hat ország sportolóit öltözteti Rio de Janeiróban, a magyaron és a németen kívül még a brit, az ausztrál, az etióp, valamint a Trinidad és Tobagó-i olimpiai csapatot.

 

1 év múlva, 2016. augusztus 5-én kezdődik a nyári olimpia.

 

Maratoni bemutató

A maratonira sikeredett, prezentációkkal, show elemekkel és sztárfellépőkkel tarkított, közel 2,5 órás sajtótájékoztató végén csodálhatta meg a közönség a 2016-os riói olimpiai formaruhát a Várkert Bazárban.

Különleges meglepetése volt az a speciális bemutató, amelyen olimpiai bajnokaink vonultak fel egykori nemzeti Adidas melegítőjükben, abban, amiben az eredményhirdetésükön a dobogó legfelső fokán állva átvették az aranyérmet. Felvonult Dunai Antal, Kulcsár Győző, Bóbis Ildikó, Martinek János, Kovács Antal, Kovács István, Storcz Botond, Foltán László, Vörös Zsuzsanna, Vajda Attila, Varga Tamás, Dombi Rudolf, valamint Fazekas Krisztina.

 

3530.jpg

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban