2024. május 03. péntek
Tímea és Irma napja

Pénzt kapott egy megoldás, mely forradalmasítja a diagnosztikai eljárást

A sokízületi gyulladás (Rheumatoid Arthritis – RA) automatikus kiértékelését segítő eszköz fejlesztői 50 ezer eurót nyertek uniós pályázaton, de akát több millió euró vissza nem térítendő támogatás is elérhetővé válhat az innovatív elképzelés megvalósítására.

Képalkotó technológián alapuló orvosi diagnosztikai szoftver nyert a brüsszeli Horizont 2020 SME pályázaton. A szoftver a legmodernebb diagnosztikai technikával, teljesen automatikusan értékeli a csontkopásokat és az ízületi deformitásokat, ezáltal képes a betegség felismerésére és előrehaladásának pontos értékelésére már a gyulladás korai stádiumában is. 

 

50 ezer euró és még több2607.jpg

A Horizont 2020 SME program az Európai Bizottság egy új eszköze a kkv-k támogatására, amely az innovációs lánc teljes folyamatában - az ötlettől a piaci bevezetésig - végigkíséri a nyertes pályázókat.

 

Az Európai Uniós pályázatért felelős Pro-Cresco Kft. szakmai csapata 2015 márciusában nyújtotta be a képalkotó technológián alapuló orvosi diagnosztikai és döntéstámogató szoftver klinikai validációjának pályázati anyagát a Horizont 2020 SME „Biomarkerek értékelését/kimutatását és diagnosztikai eszköz fejlesztését célzó klinikai kutatás” téma keretében. 

 

A brüsszeli Horizont 2020 pályázat elbírálása szigorú elbírálás mentén történik. Döntő szempont a kiválóság, a magas szakmai szint, illetve az uniós szinten is mérhető hatás. „A Horizont 2020 SME keretében elnyert I. fázisú támogatás óriási lehetőség a projekt számára, de a brüsszeli program további lehetőségeket tartogat, a pályázat II. Fázisában ugyanis több millió euró vissza nem térítendő támogatás válik elérhetővé a megvalósításra.” – mondta Vargha Márton, a Pro-Cresco Kft. EU pályázati üzletágának vezetője.

 

Pénz közvetlenül Brüsszelből2609.jpg

A 2014-2020 között meghirdetett, a kontinens globális versenyképességének növelését célzó Horizont 2020 program meghatározza az Unió kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját a következő 7 évben. A közel 79 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodó program közvetlenül Brüsszelből elnyerhető pályázati forrásokat jelent az innovatív kutatás-fejlesztési célú projekteknek.

 

A Horizont 2020 SME program kiemelt célja, hogy a tudományos áttörésekből üzleti lehetőségeket biztosító innovatív termékek és szolgáltatások születhessenek, ezért a kutatástól a piaci hasznosításig terjedően az innovációs lánc minden szakaszához nyújt támogatást.

 

És ezt olvasta?

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban