2024. május 05. vasárnap
Györgyi napja

Készítsük fel a testünket a tavaszra

A napsütéses napok beköszöntével lassanként előkerülnek a könnyedebb öltözékek a szekrények mélyéről, és egyre inkább vágyunk a természetbe. Ám ilyenkor szembesülünk azzal is, hogy bizony a borongós tél nemcsak a lelkünkre, hanem a testünkre is hatott: itt-ott zsírpárnákat fedezünk fel, amelyeket jó lenne gyorsan eltüntetni.

2070.jpgIlyenkor tavasszal - akárcsak Szilveszterkor - számtalan fogadalmat teszünk, amelyek általában a fizikális állapotunkra vonatkoznak.Vágyakat, célokat, terveket fogalmazunk meg: idén többet fogok a jó levegőn mozogni, elkezdek futni, rendszeresen fogok sportolni, és így tovább. Az elhatározás után azonban rögtön következnek a kifogások, hiszen alig van időnk és a mozgáshoz szükséges ruhatárunk sem az igazi. Ismerősek ezek a gondolatok? Pedig minden csak akarat kérdése, sőt, akár a Multi-Pay® kártyánkat is segítségül hívhatjuk!

 

Szaporodnak az elfogadóhelyek

2071.jpgA sporthoz szükséges ruházatért, cipőért és sporteszközökért egyre több áruházban fizethetünk a cafeteriás fizetőeszközzel. Kigyűjtöttünk néhányat ezek közül, hogy hozzájáruljunk a tavaszi elhatározások megvalósulásához.


A Multi-Pay® legújabb partnere, a valamennyi sportot egyetlen tető alatt egyesítő Decathlon sportáruház a sporttermékek széles választékát kínálja a család minden tagjának. A 16 áruház bármelyikében tudunk vásárolni az Iskolakezdés, Ajándék, Ruházat és cipő multipayes egyenlegünk terhére (az Iskolakezdési egyenlegből csak a törvény által meghatározott időszakban költhetünk). A Hervis áruházláncnál – összesen 29 áruházban – is beszerezhetjük a sportoláshoz szükséges dolgokat Multi-Pay® kártyával, ahogyan a Playersroom üzleteiben is megvehetjük az edzőcipőnket a cafeteriakártyával.

 

A budmil® hálózatában is számtalan, a tavaszi megújuláshoz szükséges felszerelésre költhetünk, és a legnagyobb hipermarketek polcain is fellelhetjük a sportoláshoz szükséges ruházatot, vagy eszközöket. Multi-Pay® kártyával fizethetünk a Tesco Szupermarket kasszáinál, a Sparban és az Auchan Áruház üzleteiben is.2075.jpg

 

A felszerelés még nem minden!

De még ha a felszerelés nem is akadálya, hogy elkezdjünk mozogni a jó levegőn, kitartásra is szükségünk lesz, hogy elérjük a céljainkat. Érdemes nem túl magasra tenni a lécet, mert akkor nagyobb a valószínűsége, hogy tudjuk teljesíteni. A siker pedig újabb tettekre adhat erőt!

 

Érdemes néhány új eszközzel, vagy mozgásformával is izgalmasabbá tenni a szabadban végzett edzéseinket. Ilyen lehet egy trendi bicikli, görkori, vagy például beszerezhetünk nordic walking botokat. Így nemcsak új terepeket fedezhetünk fel, hanem új barátságokkal is gazdagodhatunk. És ezekért az eszközökért is fizethetünk multipayes egyenlegünkből, de ne feledjük, az egészségpénztári egyenleg terhére vásárolt sporteszközök után 16 százalékos SZJA-t kell fizetnünk.