2024. április 26. péntek
Ervin napja

André Stern újra Budapesten

André Stern, az … és sosem jártam iskolába című bestseller szerzője, a szabad tanulás nemzetközileg elismert előadója 2015. áprilisában újra Budapesten tart előadást magyar nyelven.

André Stern 1971-ben született szerény anyagi körülmények közt élő nagyvárosi családban. Életében egyetlen percet sem töltött sem hagyományos, sem alternatív iskolában. Pedagógus háttérrel rendelkező szülei tudatosan döntöttek úgy, hogy otthon sem tanítják, hanem természetes lelkesedésének, organikusan kibontakozó érdeklődésének engedtek teret és biztosították azt, hogy természetes képességeit a
mindenkori érdeklődését követve a legjobban kibontakoztassa.

 1976.jpg

Az iskola csak egy a lehetséges utak közül

André több nyelven beszélő, több mesterséget művelő (zenész, gitárkészítő, író, színházi társulat vezető, szaklap főszerkesztő), sikeres felnőtt és családapa lett. Néhány éve szívügyének tekinti, hogy saját személyes történetén keresztül megmutassa, hogy az iskola egyik, de nem egyetlen módja a tanulásnak. Saját tapasztalatain keresztül bizonyítja, amit mostanában a modern neuróbiológiai és agykutatási kísérletek is kimondtak: az agyunk nem genetikailag programozott, hanem abban fejlődik, amiben lelkesedéssel használjuk.

 

André Stern története azért különösen inspiráló, mert arra hívja fel a figyelmet, hogy a lelkesedés az egyetlen biztos befektetés saját és gyermekeink jövőjét illetően. Ez az eszköz mindenkivel együtt születik, korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, minél többet használjuk, annál több lesz belőle, és nem kerül pénzbe. Röviden: mindenkinek rendelkezésére áll hovatartozástól és anyagi helyzettől függetlenül.

 

A szabad tanulás szakértője

André Ste1977.jpgrn könyvei számos országban megjelentek, a szabad tanulás szakértőjeként hetente több előadást tart különböző nemzetközi konferenciákon, workshopokon. A róla szóló cikkek, a vele készült interjúk az osztrák, német, svájci, francia vezető lapokban jelennek meg, számos tévé műsorban szerepelt önálló vendégként és kerekasztal beszélgetések résztvevőjeként.

 

Az osztrák filmrendező, Erwin Wagenhofer Alphabet című filmjének egyik szereplője, az azonos címmel megjelent könyv társszerzője. A dokumentumfilmben Sir Ken Robinson, dr. Gerald Hüther agykutató, Arno Stern nemzetközileg elismert, az ENSZ által is referensként felkért gyermekrajz-kutató, André Stern és olyan hétköznapi emberek, akik mertek más úton járni, keresik a válaszokat a nyugati oktatási és gazdasági paradigmaváltás kérdéseire.

 

Program - 2015. április 25. szombat

10:00 LELKESEDÉS - a legbiztosabb befektetés

Egy inspiráló előadás gyermekes szülőknek, pályaválasztás előtt álló fiataloknak, tanároknak, nevelőknek, minden gyermekekkel foglalkozó szakembernek.

15:00 LELKESEDÉS – a megújuló sikerfaktor

Egy inspiráló előadás vezetőknek, munkatársaknak, szabadúszóknak (élet)pályamódosítás közepette lévő felnőtteknek.

Időpont:

Helyszín:
Bijó Rendezvényközpont

Ritmus a Facebookon

Legolvasottabb a rovatban