Vicces szendvicset a gyerekeknek!
Sok anyuka küzd kisebb gyerekével, hogy megegye a számára elkészített reggelit, uzsonnát. Most adunk néhány ötletes tippet, hogy biztosan elfogyjon, ami a tányérra kerül. Nemcsak egyszerűek, de finomak és mutatósak is.
Halas szendvics
Hozzávalók
négyzet alakú szendvicskenyér
sajt
vajkrém
répa
fejes saláta
fekete olívabogyó
kígyóuborka
Elkészítés
A kenyeret megkenjük krémsajttal és rátesszük a sajtot. A répákat felszeleteljük és félbevágjuk. A fekete olívabogyót felszeleteljük és a többi hozzávalóval a képen látható módon a tányéron elhelyezzük.
Boci szendvics
Hozzávalók
fehér kenyér, barna kenyér
fejes saláta
sült karaj
paprikás szalámi
vaj
pritamin paprika
zöld és fekete olívabogyó
majonéz
Elkészítés
A salátaszeletet elhelyezzük a tányéron, majd rárakjuk a fehér kenyeret. Levágjuk a barna kenyér két csücskét és kivágunk egy fél csillagformát, majd ezeket a tányérra helyezzük. A paprikából vágunk egy nagy szeletet, ezt félbevágjuk (ez lesz az orrában), majd a másik részét ismét félbevágjuk (ezek lesznek a szarvai). A kenyérre rányomunk két pötty majonézt és rárakunk egy félbevágott fekete olívabogyót. A kenyér közepét megkenjük vajjal, ráteszünk egy téglalapra vágott paprikás szalámit és ráhelyezzük a sült karajt. Erre kerül a két szalámi a zöld olívabogyó és félbevágott paprika.
Mérges bagoly szendvics
Hozzávalók
barna kenyér
pulykamell sonka
vaj
fejes saláta
kígyóuborka
répa
fekete olívabogyó
pritamin paprika
Elkészítés
A kenyérből két körformát vágunk és megkenjük vajjal. A répából vágjunk három kisebb hosszúkás szeletet, az uborkából 2 szeletet, amit kissé vágjunk be, a sonkából egy „V„ alakot, a paprikából pedig egy hegyesebb szeletet. Az olívabogyót vágjuk félbe és a többi hozzávalóval együtt a képen látható módon helyezzük el a tányéron.
Egeres szendvics
Hozzávalók
szezámmagos zsömle
sonka
paprikás szalámi
sajt
vaj
fekete és zöld olívabogyó
koktélparadicsom
fejes saláta
majonéz
Elkészítés
Vágjuk félbe a zsömlét, kenjük meg vajjal, tegyük bele a salátát, a sajtot, a paprikás szalámit és a fél paradicsomot. A zsömle tetejét két oldalon vágjuk be és tegyük bele a sonkát, majd helyezzük rá a félbevágott paradicsomot, tetején egy kis darabka fekete olívabogyóval. A zöld olívabogyóba tegyünk bele egy kevés fekete olívabogyót és majonézzel rögzítsük a tetejére.