2024. április 27. szombat
Zita és Mariann napja

Vicces szendvicset a gyerekeknek!

Sok anyuka küzd kisebb gyerekével, hogy megegye a számára elkészített reggelit, uzsonnát. Most adunk néhány ötletes tippet, hogy biztosan elfogyjon, ami a tányérra kerül. Nemcsak egyszerűek, de finomak és mutatósak is.

Halas szendvics1801.jpg

Hozzávalók

négyzet alakú szendvicskenyér

sajt

vajkrém

répa

fejes saláta

fekete olívabogyó

kígyóuborka

 

Elkészítés

A kenyeret megkenjük krémsajttal és rátesszük a sajtot. A répákat felszeleteljük és félbevágjuk. A fekete olívabogyót felszeleteljük és a többi hozzávalóval a képen látható módon a tányéron elhelyezzük.

 

1800.jpgBoci szendvics

Hozzávalók

fehér kenyér, barna kenyér

fejes saláta

sült karaj

paprikás szalámi

vaj

pritamin paprika

zöld és fekete olívabogyó

majonéz

Elkészítés

A salátaszeletet elhelyezzük a tányéron, majd rárakjuk a fehér kenyeret. Levágjuk a barna kenyér két csücskét és  kivágunk egy fél csillagformát, majd ezeket a tányérra helyezzük. A paprikából vágunk egy nagy szeletet, ezt félbevágjuk (ez lesz az orrában), majd a másik részét ismét félbevágjuk (ezek lesznek a szarvai). A kenyérre rányomunk két pötty majonézt és rárakunk egy félbevágott fekete olívabogyót. A kenyér közepét megkenjük vajjal, ráteszünk egy téglalapra vágott paprikás szalámit és ráhelyezzük a sült karajt. Erre kerül a két szalámi a zöld olívabogyó és félbevágott paprika.

 

Mérges bagoly szendvics1803.jpg

Hozzávalók

barna kenyér

pulykamell sonka

vaj

fejes saláta

kígyóuborka

répa

fekete olívabogyó

pritamin paprika

 

Elkészítés

A kenyérből két körformát vágunk és megkenjük vajjal. A répából vágjunk három kisebb hosszúkás szeletet, az uborkából 2 szeletet, amit kissé vágjunk be, a sonkából egy „V„ alakot, a paprikából pedig egy hegyesebb szeletet. Az olívabogyót vágjuk félbe és a többi hozzávalóval együtt a képen látható módon helyezzük el a tányéron.

 

Eger1802.jpges szendvics

Hozzávalók

szezámmagos zsömle

sonka

paprikás szalámi

sajt

vaj

fekete és zöld olívabogyó

koktélparadicsom

fejes saláta

majonéz

Elkészítés

Vágjuk félbe a zsömlét, kenjük meg vajjal, tegyük bele a salátát, a sajtot, a paprikás szalámit és a  fél paradicsomot. A zsömle tetejét két oldalon vágjuk be és tegyük bele a sonkát, majd helyezzük rá a félbevágott paradicsomot, tetején egy kis darabka fekete olívabogyóval. A zöld olívabogyóba tegyünk bele egy kevés fekete olívabogyót és majonézzel rögzítsük a tetejére.