2024. április 24. szerda
György és Debóra napja

10 tipp a boldog párkapcsolathoz

Mi tesz boldoggá egy párkapcsolatot? Dr. Mark Goulston számos  bestseller könyv írója, pszichiáter szerint a boldog pároknak más szokásaik vannak, mint a boldogtalan pároknak. Megkereste melyek ezek közül a legfontosabbak és összeállította a következő 10 tippet a boldog házassághoz.

Ha szeretné jobbá tenni a kapcsolatát, olvassa el a következő 10 tippet a boldog házasság trükkjeiről, és a tippek közül kiválasztottakat legalább 21 napig tartsa be (ennyi kell ahhoz, hogy a viselkedésünk szokássá váljon). Ha visszatér a régi kerékvágásba, ne adja fel, kérjen bocsánatot párjától, és továbbra is kövesse az új szokást. 

Ha lenne kulcs a boldogsághoz és a sikerhez a szerelemben és az életben, azt kellene mindig fejben tartania, de mivel ilyen nincs, legyen inkább érdeklődő, mint érdekes, inkább lenyűgözött, mint lenyűgöző és inkább imádó, mint imádnivaló.

 

 

1670.jpg1. Feküdjenek le együtt

Emlékszik még a kapcsolat elejére, amikor alig várták, hogy együtt feküdjenek le és szeretkezzenek? A boldog párok ellenállnak a kísértésnek, hogy különböző időpontban menjenek ágyba, egyszerre fekszenek le még akkor is, ha egyiküknek később fel kell kelnie, hogy elintézzen néhány dolgot, amíg a másik alszik. Amikor a bőrük összeér, még mindig megbizsergeti őket és – ha nem túl kimerültek – szexuális izgalmat is kelthet.

 

 

2. Tartsák fenn a közös érdeklődést

A szenvedély elmúlása után gyakori érzés, hogy kevesebb a közös érdeklődés. De a mindkét fél számára kedves, közösen végzett tevékenységeket nem szabad lebecsülni. Ha nincs közös érdeklődés, a boldog párok akkor is kialakítanak valamilyen közös tevékenységet. Ezzel egy időben a saját érdeklődés fenntartása is fontos; ez még érdekesebbé teszi párja számára, és így nem tűnik úgy, hogy túlságosan függ tőle.1671.jpg

 

3. Sétáljanak kéz a kézben, vagy egymás mellett

A boldog párok kéz a kézben, vagy egymás mellett sétálnak, ahelyett, hogy egyikük lemaradna vagy húzná maga után a másikat. Jól tudják, hogy sokkal fontosabb párjuk mellett lenni, mint a látnivalókat csodálni útközben.

 

4. A bizalom és a megbocsátás legyen a legfontosabb

Nézeteltérés vagy vita esetén, amikor nem sikerül dűlőre jutniuk, a boldog párok inkább a bizalmat és a megbocsátást választják a bizalmatlanság és a haragtartás helyett.

 

5. Mindig arra koncentráljon, amit partnere jól csinál

Ha azt keresi a másik mit csinál rosszul, biztos mindig talál valamit, de akkor is mindig talál valamit, ha azt keresi, mit csinál jól. Ez csak attól függ, mit keres. A boldog párok a pozitív dolgokra koncentrálnak.

 

 
1681.jpg6. Munkából hazaérve mindig öleljék meg egymást

Bőrünk megjegyzi „jó érintést”, a „rossz érintést” és az „érintés hiányát”, amelyek a szeretet, a bántalmazás és az elhanyagolás megnyilvánulásai. Azok a párok, akik öleléssel üdvözlik egymást, mindig a „jó érintést” tartják fenn, és ez segít, hogy a lelküket „beoltsák” a világban uralkodó személytelenség ellen.

 

7. Minden reggel mondja, hogy „Szeretlek” és „Szép napot!”

Ez remek módja, hogy türelemmel és jó érzéssel indítsa a napot, ami segít párjának megbirkózni a forgalmi dugókkal, hosszú sorokkal és egyéb kellemetlenségekkel.

 

8. Akárhogy is érzi magát, mindig kívánjon „Jó éjszakát!”

Ez azt jelenti a párja számára, hogy akármennyire is haragszik rá, azért szeretné fenntartani a kapcsolatot, mert ami köztük van az sokkal fontosabb bármilyen vitánál.

 

9. Tartson „helyzetfelmérést” napközben

Hívja fel párját otthon vagy a munkában, hogy tudja, milyen napja van. Ez nagyszerű módja annak, hogy elvárásait párja hangulatához igazíthassa, például nem várhatja el párjától, hogy egy rettenetes nap után lelkesedjen aziránt, ami Önnel történt.1682.jpg

 

10. Legyen büszke rá, ha párjával mutatkozhat

A boldog párok örömmel mutatkoznak együtt, és ezt gyakran valamilyen ragaszkodó mozdulat jelzi - kéz a másik kezén vagy kéz a másik vállán, a térdén vagy nyakán. Nem kérkednek, csak kimutatják, hogy összetartoznak.