Karalábé karnevál
Korábban a tavaszi zöldségkínálatot nyitotta meg, ma köszönhetően a globalizációnak és a technikai feljődésnek az év minden szakában kapható.
Karalábés quinoa
Hozzávalók 2 személyre:
- 120 g quinoa (inka rizs)
- 200 ml forró víz
- 240 ml szárnyas alaplé
- 200 g karalábé
- 40 g vaj
- só
A karalábét meghámozzuk és a gömbölyű felületeket levágva egy téglatestet vagy kockát vágunk belőle. A levágott részeket félretesszük, később felhasználjuk majd. A karalábéból kivágott alakzatból egyforma kockákat vágunk, serpenyőben vajon, kevés vízzel megpároljuk. A quinoát leforrázzuk a forró vízzel, majd leszűrjük. Felforraljuk az alaplevet, beletesszük a quinoát, majd lassú, gyöngyöző forralással 15-20 perc alatt készre főzzük. Amikor elkészült belekeverjük a karalábé kockákat.
Snidlinges karalábépüré, szecsuani borssal
Hozzávalók 2 személyre:
- A félretett karalábé
- 1 csomag snidling
- vaj
- só
- szecsuani bors
A snidlinget leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, szárítjuk. A megmaradt karalábét kevés vízen megpároljuk, leszűrjük, még melegen össze turmixoljuk a snidlinggel és a hideg vajjal. Tálaláskor szecsuani borsot őrölünk rá.