2017. augusztus 24. csütörtök
Bertalan és Jonatán napja

Az 5 legjobb budapesti fagyizó

Itt a nyár! Apraja-nagyja fagyira vár! Különösen ebben az aszfaltrengetegben, ahol valósággal perzsel a hőség. Sokféle fagyi létezik, számos recept és alapanyag, a szépségéről nem is beszélve. Lássuk hát, melyik 5 budapesti fagyizót nem érdemes kihagyni, ha valaki jó és szép fagyi-fantáziákat akar bekebelezni!

1. Gelati & Co. Nice Cream

A Váci utca és a Veres Pálné utca között található a főváros legújabb olasz fagyizója, a Gelati & Co. A tulajdonos Nápolyból, a cukrász pedig Palermóból érkezett. Remek fagyik, szicíliai sütik és az olasz kávé. 

A fagyikat érdemes - jó szicíliai módjára - briósban is kipróbálni. Amilyen furcsán hangzik, annyira jó. Sőt, még annál is sokkal jobb. Erősen ajánlott kipróbálni cannolijukat is, de vigyázat! Állítólag függőséget okoz!

 

2. Töltött Kürtős

A kürtőskalácsot eddig inkább téli édességnek gondoltuk, hiszen például a karácsonyi vásárok elhagyhatatlan tartozéka. Fahéjas, kakaós, vaníliás vagy éppen diós. Teljesen mindegy, milyen sorrendben, most tölcsér formájába mindenféle fagyit tömnek az Erzsébet téren.

 

3. Gelarto Rosa

A Gelarto Rosában nem gombócolnak, hanem egyedileg gyártott rézlapáttal formálják a fagylaltot rózsa alakúra. Művészet? Bizony az. Kizárólag első osztályú alapanyagokkal dolgoznak a Bazilika mellett, a Szent István téren. Minden fagyijuk helyben főzött, és egyik sem tartalmaz tartósítószert, aromát, mesterséges adalékot vagy térfogatnövelő szert.

 

4. Anjuna Ice Pops7089.jpg

Az Ajuna Ice Pops igen különleges hely, ugyanis itt (majdnem) minden fagyi gluténmentes, laktózmentes, természetes összetevőkből készül, ráadásul vegán is. Mindezek mellett, akad köztük cukormentes is. Alig lehet választani a káprázatos színű, retro jégkrém formájú nyalánkságok közül a Lövőház utcában.

 

5. NoGlu Cukrászda

2014 májusában nyitották meg első cukrászdájukat a XIII. kerületben, az Angyalföldi úton, majd 2015 májusában nyílt meg második üzletük a II. kerületi piacnál, a Fény utcában.  Mint a cukrászda neve is utal erre, rengeteg glutén-, illetve laktózmentes, valamint nyírfacukorral készült termék található meg palettájukon, de azért természeten a hagyományos sütemények és fagylaltok is helyet kaptak.

Az alapítók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy forgalmazott termékeik egészséges alapanyagokból készüljenek, hogy az ételallergiától szenvedők is fogyaszthassák, mindemellett finomak is legyenek.