2024. április 26. péntek
Ervin napja

Undorító amerikai hamburger alapanyagok

Egyre több cikk és szakértői vélemény jelenik meg arról, hogy mennyire egészségtelen a gyorséttermi táplálkozás. Ezt az ember még csak lenyeli, de azért a nyerészkedésnek is kéne hogy legyen határa! Úgy látszik, az amerikaiak már teljesen hülyének nézik az éhes embereket. 258 hamburgeres húspogácsát vizsgáltak Amerika-szerte. A génteszt patkányhús maradványait, kórokozókat, undorító dolgokat, gyógyszer maradványokat találtak. Pfuj!

2013-ban már volt hasonlóból botrány. Szó szerint, hiszen akkor egy romániai vágóhídról lóhús került a hamburgerek húspogácsáiba és olyan cégek termékeibe, mint a Nestlé, a Whitbread, a Compass Group, a Findus. Az emberek sajnos lassanként hozzászoknak a veszélyhez, hogy mi az, amivel etetnek minket. Nem elég, hogy egészségtelen, de most már undorító is! Nem beszélve a génmódosított termékek sunyi felhasználásáról. A megvásárolt mirelit húspogácsában olyasmi is lehet, aminek a kukában vagy a veszélyes hulladék tárolóban lenne a helye.

 

A Clear Lab nevű amerikai laboratórium nemrég genetikailag tesztelt 258 különféle húspogácsát, amit hamburgerekbe tesznek. Kettőt vegetáriánusnak hirdettek, mégis akadt bennük marhahús, háromban patkányhús, egyben pedig emberi DNS is. Felfoghatatlanul gusztustalan!7006.jpg

 

Az emberi eredetnek vélhetően a feldolgozásnál a húsba került emberi haj, bőr vagy körömdarab lehetett az oka. A patkányhús maradvány kimutatása azonban már megütközést és aggodalmat keltő tény.

A többi 252 hamburgerben nem találtak oda nem illő alapanyagot, de még itt is visszás dolog, hogy a  vega burgerek közel negyedénél mások a tényleges összetevők, mint azt a csomagolás jelzi. Az egyikben egyáltalán nem volt fekete bab, holott fekete bab burgerként értékesítették.

 

7005.jpgA vizsgált burgerek 6 %-ánál fordult elő, hogy egy hozzávalót másikkal helyettesítettek. Legtöbbször csirke és pulykahúst is adagoltak a húspogácsába, anélkül, hogy ezt feltüntették volna az összetétel ismertetésénél. Még veszélyesebb felfedezés, hogy a burgerek 4,3 %-ában találtak kórokozók DNS-ét.  Ezek ételmérgezést, E.coli-fertőzést, gyomor-bélhurutot, TBC-szerű tüneteket, sőt járványt is okozhatnak. Furcsa, hogy még a hús jelenléte nélkül, a vega burgerekben is találtak patogén DNS-t, aminek elfogyasztása ételmérgezéssel járhat. A 258 hamburger pogácsa közül 12 olyan akadt, amely legalább 100 kalóriával haladta meg a csomagoláson jelzett értéket. 

 

Főzzünk inkább otthon.

Forrás: The Independent