2018. június 25. hétfő
Vilmos és Maxim napja

Gödör Esszencia

Leírás

A belvárosi Gödör Klub hagyományaihoz híven, számos érdekes eseménnyel készül az év végére, különböző művészeti ágakban. Ráadásul nem csak a karácsony és újév közötti egy hétben, hanem január elején is találkozhat a közönség a Klub kedvenc programjaival, egy évösszegző fesztivál keretében, december 27. és január 7. között. A szervezők ígérete szerint az Esszencia kavalkádjában mindenki megtalálhatja a neki való programot.

 

A színház kedvelőinek már rögtön december 27-én kínálnak műsort: Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Ebből készült Seres Tamás rendező előadása, a Gyarmati Fanni naplója, Hámori Gabriella szereplésével. Másnap, a fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő, Grecsó Zoltán által létrehozott improvizációs táncszínház, a Willany Leó Tisölök című összművészeti eseményére várják a látogatókat: A színpadon egy-egy téma különböző felállásokban kerül kidolgozásra, így a nézők mintegy beavatottakká válnak. Az est hangulatát segíti a szintén ott születő zene, amely most 13 zenész közreműködésével valósul meg. Ezen a napon Kőrösi Zoltán Az utolsó meccs című könyvét mutatja be Kukorelly Endre, Mészáros Tamás és Bárdos Deák Ágnes. December 30-án igazi elő-szilveszteri zenés kabaréra várja a közönséget Koltai Róbert. Az előadás felidézi a legendás kaposvári színház büféjének hangulatát, a fergeteges éjszakákat. Az est különlegessége, hogy a közönség interaktív részvétele inspirálja majd a kabaréjelenetek, dalok, versek, egymásutánját. Nagy utazásban lesz része a kedves közönségnek!

 

A színházi előadások és a kabaré mellett a zenei programokat tekintve is igazán színes lesz az év vége: december 27-én koncert és táncház várja a közönséget: A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználva a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk ennek ellenére, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában. Majd egy nappal később, 28-án a Colorstar mellett a Minimyst és a Transnomad is színpadra lép. „Bocs, de újra játszok” - mondta Nagy Kriszta Tereskova, akit december ezen a napon ismét hallhat-láthat a közönség a Gödörben! Aztán szilveszter előtt egy nappal, fennállásának legsikeresebb évét készül közösen lezárni a Cloud9+. A több mint 100 koncertet, új videoklipeket és az első szabadtéri headliner koncerteket is magába foglaló 2016-os évet egy igazi, exkluzív klubbulival zárja a zenekar a Gödör Klub falai között. A Király utcai szórakozóhelyen - évzáráshoz méltón - elhangzik az összes fontosabb dal (mint például a Lights, a Radio, vagy a Breathe), valamint egyéb speciális meglepetésre is számíthatnak a rajongók. Az afterpartyról a Black Trap csapata gondoskodik majd.

 

Folytatva a hagyományokat szilveszterkor újra Depeche Mode Klub lesz, 3 teremben. Január elsején pedig mi mással kezdhetné az új évet a Gödör, mint a Korai Öröm koncertjével. Előttük a Sardinelli, utánuk a Korai’s Banditos lép színpadra!

A programsorozat azonban újév első hetében is tartogat majd igazi csemegéket a látogatóknak: január 5-én, csütörtökön Bartók on Rock címmel, Bartók csodálatos világa elevenedik meg, egy kicsit modernebb, maibb hangulatban, Török Ádám és a Mini zenekar tolmácsolásában. A produkcióra vendégzenészekkel kiegészült együttes saját Bartók-feldolgozásait adja elő a Bartók Év alkalmából. Persze a legendás Mini szerzemények akusztikus előadása sem marad el ezen az estén. Másnap Bikini koncert, január 7-én, szombaton pedig a Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS csapatának évindító feltápászkodós koncertjén a Sziámi zenekar legjobb dalait hallhatja majd a nagyérdemű. A műsorban a legendás Sziámi dalokon kívül helyet kapnak URH, Kontroll Csoport és természetesen a legújabb ANDFFRIENDS slágerek is. Az ANDFRIENDS zenekar előtt a csak csajokból álló együttes, a HolyChicks forrósítja fel a hangulatot, a koncertek után pedig DJ Donaldrágó zenél kifulladásig.

 

Jegyek a Gödör Klub pénztárában, online pedig a TIXA és a jegy.hu oldalakon kaphatók.

 

 


Program

2016. december 27.   
19:00   Gyarmati Fanni naplója – Hámori Gabriella estje, Rendezte: Seres Tamás8036.jpg
(belépő elővételben 2000 Ft, a program napján 2500 Ft)

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriellában megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni.

 

8033.jpg20:00   Rakéta Presszó, Góbé karácsonyi koncert, táncház a Tázlóval és a Góbé zenekarral
(belépő elővételben 1400 Ft, a program napján 1700 Ft, éjfél után 1000 Ft)

A hattagú budapesti Góbé zenekar a Kárpát-medencei népzenei hagyományt szabadon variálja, lazán és izgalmasan kapcsolja a jazz, a blues, a reggae és a klasszikus zene elemeivel. Dalaik arányérzékről, iróniáról tanúskodnak, jól kihasználják a különböző műfajokban rejlő energiákat, hangulatokat. Egyaránt otthonosan mozognak a belvárosi klubokban, táncházakban és a fesztiválokon. Produkciójuk népzenének nem elég autentikus, könnyűzenének túl folkos, s a komolyzenei hatások miatt pedig végképp besorolhatatlan. Céljuk, hogy divatba hozzák a népzenét, új és mindenki számára élvezhető formában. Két lemez dokumentálja, mindazt, amit Kiss-B. Ádám, a zenekar prímása így fogalmazott meg egy interjúban: „Legszívesebben ilyen zenét hallgattunk volna. Mivel nem találtunk ilyet, ezért megcsináltuk mi."

 

2016. december 28.

19:00 „ Az utolsó meccs” - Kőrösi Zoltán könyvét bemutatja Kukorelly Endre, közreműködik Mészáros Tamás, a Kalligram kiadó igazgatója. Moderátor Bárdos Deák Ágnes (ingyenes)

21:00 Colorstar, Minimyst, Transnomad
(belépő elővételben 1500 Ft, a program napján 1900 Ft)

21:00 Spicc Színpad: Willany Leó Improvizációs Táncszínház – Tisölök
"Itt mindenki fellép aki látszik a sötétben"

A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő, 2008-ban Grecsó Zoltán által létrehozott improvizációs táncszínház, a Willany Leó, a táncszakma közösségépítő estjeként is funkcionál. A színpadon egy-egy téma különböző felállásokban kerül kidolgozásra, így a nézők mintegy beavatottakká válnak; megteremtődik a bennfentesség illúziója, miközben az improvizáció felszabadító ereje is hatást gyakorol rájuk. Az estek közvetlen hangulatát segíti a szintén ott születő zene. Az előadások megismételhetetlenek, az improvizáció műfajából eredően a csapat kreatív energiáinak függvényében születik meg estéről estére és változik az előadás. Kilépő: 500Ft

 

2016. december 29.
20:00 Tereskova
„Bocs, de újra játszok” – Nagy Kriszta Tereskova és zenekara koncertje.
(belépő elővételben 2000 Ft, a program napján 2500 Ft)

2016. december 30.

19:00 Volt egyszer egy Kaposvár: Los Angeles után a Gödörben
Elő-szilveszteri zenés kabaré Koltai Róberttel8037.jpg
(belépő elővételben 2000 Ft, a program napján 2500 Ft)

Az est mottója: kicsit lassan lendülünk bele, de a végén alig akarunk hazamenni!

A műsorban természetesen a humoré lesz a főszerep, amelyet Koltai Róbert személye garantál! A z előadás felidézi a legendás kaposvári színház büféjének hangulatát, a fergeteges éjszakákat, amelyeken a legtöbb poén született. Az este különlegessége, hogy a közönség interaktív részvétele inspirálja majd a kabaréjelenetek, dalok, versek, egymásutánját. Így sok improvizációra lesz lehetőség, és nem kevés nevetésre! Mindent egybevetve, egy szilveszterhez méltó, vidám, Nagy Utazásban lesz része a kedves közönségnek!

8035.jpg20:00  CLOUD 9+ NEW YEAR'S BEFORE
(belépő elővételben 2000 Ft, a program napján 2500 Ft)

Fennállásának legsikeresebb évét készül közösen lezárni a Cloud9+. A több mint 100 koncertet, új videoklipeket és az első szabadtéri headliner koncerteket is magába foglaló 2016-os évet egy igazi, exkluzív klubbulival zárja a zenekar a Gödör Klub falai között. A Király utcában - évzáróhoz méltóan - elhangzik az összes fontosabb dal (mint pl. a Lights, a Radio, vagy a Breathe), valamint egyéb speciális meglepetésre is számíthatnak a rajongók. Az afterpartyról a Black Trap csapata gondoskodik.

23:00   BLACK TRAP
(belépő elővételben 990 Ft, a program napján 1490 Ft)

 

2016. december 31.

19:00 DEPECHE MODE SZILVESZTER 2016
(belépő elővételben 1500 Ft, a program napján 2000 Ft)
101% Depeche Mode hangulat 3 teremben…

 

2017. január 1.

Korai Öröm, Sardinelli, Korai’s Banditos
(belépő: 1500 Ft)

 

2017. január 5.

BARTÓK ON ROCK – MINI Acoustic World: Bartók csodálatos világa
A Mini együttes akusztikus hangszereken, négy hegedűművész hölgy társaságában saját Bartók-feldolgozásait adja elő a Bartók Év alkalmából. Persze a legendás Mini szerzemények akusztikus előadása sem marad el és az egyedülálló világszínvonalú előadás magyarországi bemutatója után igazán izgalmas koncerttel várják január 5-én a közönséget. (Török Ádám - fuvola, ének, Papp Gyula – zongora, Nagy István – basszusgitár, Tóth Dénes – akusztikus dobok, ütőhangszerek, Kézdy Luca - hegedű, Kalmus Boglárka - hegedű, Kakuszi Panna - brácsa, Pribay Valéria – cselló, Heronies Vonósnégyes)

(belépő elővételben 1200 Ft, a program napján 1800 Ft)

 

2017. január 6.

20:00 BIKINI koncert, előzenekar: TV Manci
(belépő elővételben 1700 Ft, a program napján 2200 Ft)

2017. január 7.

Évindító feltápászkodós koncert: Müller Péter Sziámi ANDFRIENDS: A legjobb SZIÁMI dalok a kezdetektől, előtte: HolyChicks, utána: DJ Donaldrágó
(belépő elővételben 2500 Ft, a program napján 2800 Ft)

Feledhetetlen dalok kerülnek terítékre január 7-én a budapesti Gödör Klubban. Ki ne emlékezne a Százbolha, a Belépek egy helyre, az Előrelátó csecsemő vagy a Kicsi, kicsiszolt kő című dalokra? A Sziámi zenekar legjobb dalaiból válogatja össze műsora egy jó részét erre az alkalomra az ANDFRIENDS zenekar, a műsorban a legendás Sziámi dalokon kívül helyet kapnak URH, Kontroll Csoport és természetesen a legújabb ANDFFRIENDS slágerek is, úgy, mint a Cukortükör, vagy az Államosítani kéne. Müller Péter Sziámi a januári feltápászkodós alcímet adta a koncertnek. Az ANDFRIENDS zenekar előtt a legvagányabb, csak csajokból álló együttes, a HolyChicks mutatja be műsorát, a koncertek után DJ Donaldrágó zenél kifulladásig.