2018. április 26. csütörtök
Ervin napja

EFOTT július 12-17

Leírás

Hamarosan indul, és július 12-17-ig tart az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) Velencén. A zenei kavalkád tóparti házibulival nyit, és az azt követő napokban is rengeteg irányzat képviselteti magát. Sportpályák, programok, játékok, sztárok, streetfood, mindenféle konyha és ital, kézműves termékek, és hát és a varázslatos nyár várja a látogatókat. A részletes program, a fellépők sora, illetve a koncertek időpontjait itt találja!

 

Az év legnagyobb hallgatói buliján végre lerázhatják magukról a szemeszter megpróbáltatásait és a vizsgadrukkot a jövő nemzedék reménységei. Idén éppen 40 éve rendezték meg az első ilyen találkozót, és népszerűsége azóta is folyamatosan növekszik. Az alapvetően vándorfesztivált minden évben más városban rendezték meg, hogy a diákságnak lehetősége legyen kimozdulni saját környezetéből, megismerjék az országot és a többi diákot. Mindig nagy hangsúlyt fektettek a sportra, kultúrára, hazánk turisztikai kincseinek megismertetésére.

 

7023.jpg

A rendszerváltás után az addigi vidám úttörőtábor hangulatot kezdte felváltani a mai értelemben vett fesztivál jelleg. A turisztikai látnivalók háttérbe, a szórakoztatás és a zene viszont előtérbe került.

A Velencei tó számos alkalommal adott már helyszínt a rendezvénynek, de olyan még nem volt, hogy egymás után következő két évben ugyanott rendezzék meg a bulit. A tavalyi év hatalmas sikerén felbuzdulva azonban úgy döntöttek, hogy idén is a Budapesthez és Székesfehérvárhoz is nagyon közeli Velence városa, annak északi strandja a legmegfelelőbb terület a fiatalok számára. 

 

Jelentős fejlesztéseket végeztek, hogy még professzionálisabb kiszolgálásban legyen részük a rendezvényre látogatóknak. Több a férőhely, és aki unja a sátrazást, félti az értékeit, az bérelhet egész hétre, vagy akár csak egy éjszakára is helyet a kapszulahotelben, amiről ide kattintva olvashat többet, láthat képet.

Több a vizesblokk, jobb minőségűek a tábor megközelítési útvonalai, megerősítették a biztonságot. Van külön sáv a napijegyeseknek és a hetijegyeseknek, így alig kell majd várakozni a beléptetésnél. A féltett értékeket biometrikus vénaszkennerrel védett mobil páncélteremben (érték-és csomagmegőrző) lehet elhelyezni. Nem kell kulcsot, mágneskártyát cipelni, PIN kódot megjegyezni, a rendszer az ujja érintésével enged hozzáférést a cuccaihoz, így bármilyen állapotban könnyű a feladat.

 

7024.jpg

Van hálózati áramforrás, megoldott a tisztálkodás, a felfrissülés. Ha valaki nem akar mosni, a környéken tud fillérekért ruhát szerezni a turkálókból. Számos látnivaló is várja a fiatalokat (kattintson ide, tervezzen programot), perceken belül varázslatos tájakon kirándulhatnak a Velencei-hegységben. Lehet biciklit bérelni, borospincéket látogatni, kajakot, kenut, vízibiciklit használni. A környék ellátása tökéletes.

 

Korábban írtunk már hasznos információkat a fesztiválokkal kapcsolatban. Ha érdekli, katt ide, vagy olvassa el ezt, és azért ezt sem árt megjegyezni. 

Az EFOTT-ra online jegyvásárlás itt!