2018. június 23. szombat
Zoltán és Édua napja

Határtalan Design kiállítás

Leírás

Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével Magyarországon egyedülálló módon független szakmai összefogás eredményeként megvalósuló tárlatot összesen 900 m2-en rendezik meg, s a visegrádi négyek feltörekvő designtehetségeinek és a térség legjobb tervezőinek munkáiból ad áttekintést.

2016.04.10. – 05.15. K–V. 10.00–18.00


Program

Határtalan Design Díj

A Határtalan design kiállítást május 15-én 16 órai kezdettel Szigeti Szilvia tárlatvezetése zárja, majd a Góbi Rita Társulat közreműködésével 17.30-18.00 óra között látványos finissage Tárgy-Tér-Tánc előadás zárja a rendezvénysorozatot.

 

Az eseményhez kapcsolódóan idén első ízben került sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő potenciálra, a mecenatúra jelentőségére – különös tekintettel a Visegrádi Négyek országaira. A Díjhoz a CIG Pannónia Biztosítók ajánlottak fel jelentős támogatást. A 11. madeinhungary + 4. MeeD tárlaton kiállított tárgyak tervezői közül hárman vehették át a szakmai grémium által odaítélt elismerést.

 

Kerékgyártó András friss szemléletű, a hajlított fa technológiára építő bútorcsaládja mellett Oltvai Balázs és O. Horváth Réka (OLIARTS Stúdió) Cinnibird névre keresztelt fűszerszóró tolla, valamint a cseh építész és bútortervező Helena Dařbujánová kifinomult, a cseh kultúrára jellemző humorral, különböző kulturkörök által inspirált meglehetősen feminin bútorkollekciója kapott elismerést.

 

A MADEINHUNGARY + MEED JÖVŐJE

A nagyközönség és a design szakma körében is nagy sikert arató válogatás a kollekcióikat önállóan fejlesztő cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek – belsőépítészek, építészek, bútortervezők, textil- és formatervezők – munkáinak bemutatására fókuszál. A szervezők és a résztvevők törekvése, hogy a kiállítás a régió egyik legrangosabb, független civil szakmai fóruma legyen, alapot teremtsen az azonos hagyományokra, kulturális gyökerekre épülő párbeszédre, közös nemzetközi projektek, kiállítások szervezésére, s a témát támogató mecenatúra kialakítására.

 

A közönség, a kiállítók és a szervezők reményei szerint a kiállítás a jövőben a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként kerül megrendezésre.