2018. április 26. csütörtök
Ervin napja

Határtalan Design kiállítás

Leírás

Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével Magyarországon egyedülálló módon független szakmai összefogás eredményeként megvalósuló tárlatot összesen 900 m2-en rendezik meg, s a visegrádi négyek feltörekvő designtehetségeinek és a térség legjobb tervezőinek munkáiból ad áttekintést.

2016.04.10. – 05.15. K–V. 10.00–18.00


Program

Határtalan Design Díj

A Határtalan design kiállítást május 15-én 16 órai kezdettel Szigeti Szilvia tárlatvezetése zárja, majd a Góbi Rita Társulat közreműködésével 17.30-18.00 óra között látványos finissage Tárgy-Tér-Tánc előadás zárja a rendezvénysorozatot.

 

Az eseményhez kapcsolódóan idén első ízben került sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő potenciálra, a mecenatúra jelentőségére – különös tekintettel a Visegrádi Négyek országaira. A Díjhoz a CIG Pannónia Biztosítók ajánlottak fel jelentős támogatást. A 11. madeinhungary + 4. MeeD tárlaton kiállított tárgyak tervezői közül hárman vehették át a szakmai grémium által odaítélt elismerést.

 

Kerékgyártó András friss szemléletű, a hajlított fa technológiára építő bútorcsaládja mellett Oltvai Balázs és O. Horváth Réka (OLIARTS Stúdió) Cinnibird névre keresztelt fűszerszóró tolla, valamint a cseh építész és bútortervező Helena Dařbujánová kifinomult, a cseh kultúrára jellemző humorral, különböző kulturkörök által inspirált meglehetősen feminin bútorkollekciója kapott elismerést.

 

A MADEINHUNGARY + MEED JÖVŐJE

A nagyközönség és a design szakma körében is nagy sikert arató válogatás a kollekcióikat önállóan fejlesztő cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek – belsőépítészek, építészek, bútortervezők, textil- és formatervezők – munkáinak bemutatására fókuszál. A szervezők és a résztvevők törekvése, hogy a kiállítás a régió egyik legrangosabb, független civil szakmai fóruma legyen, alapot teremtsen az azonos hagyományokra, kulturális gyökerekre épülő párbeszédre, közös nemzetközi projektek, kiállítások szervezésére, s a témát támogató mecenatúra kialakítására.

 

A közönség, a kiállítók és a szervezők reményei szerint a kiállítás a jövőben a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként kerül megrendezésre.