2018. június 23. szombat
Zoltán és Édua napja

Agnes Biolum: Köret nélk. értendő

Leírás

A kiállítás egy jelrégészeti esemény fotódokumentációja. Érdekel minket, hogy az egyszer használatos üzenetek mit jelentenek a tér és idő egy másik pontján, egy másik médium tartalmaként.

 

Múlt századbeli Balaton-parti éttermek napi frissítésű, írógéppel megírt étlapjait jelenítjük meg egy ledcsík segítségével. Írógép hibákat, a gépelésből fakadó jellegzetességeket, díszítéseket, elütéseket, rövidítéseket, írógépre komponált szavakat restaurálunk. 

Agnes Biolum egy kollaboráció Albert Virág és Sterk Barbara között. Biolum kézi szövésű elektronika használatával társítja össze az analóg és digitális világot.

2016. február 24. - 2016 március 9.Program

Az alkotók

Albert Virág építészként diplomázott a MOME-n. Jelenleg szoborszerű lámpatesteket és akusztikus paneleket tervez Pongrácz Farkassal (Blum&Wolf) és művészeti kísérleti projekteken dolgozik Sterk Barbarával.


Sterk Barbara művészet és technológia kutató, érdeklődési területe a digitális média használat és interakció kritikai aspektusai. Jelenleg a MOME-n és a Metropolitan Egyetemen óraadó, gyerekeknek tart kreatív technológiai műhelyfoglalkozásokat és doktorandusz hallgató a MOME-n. 

 

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap

 

További információ itt.

 

Fotó:Pongrácz Farkas