Téli Etyeki Piknik
Leírás
Az Etyeki Piknik vendégei 2013-tól évente négy alkalommal, családiasabb hangulatban találkozhatnak az Újhegyen és a Szépvölgyben hazánk, és ezen belül Etyek gasztronómiai kincseivel.
Szeretnék az adott évszak jellegzetességeit kiemelve megmutatni látogatóiknak a legkiválóbb magyar borászok és gasztronómiai, valamint kézműves kiállítók remekeit, illetve igényes programokkal, tehetséges művészekkel ápolni a hagyományokat.
2016 január 23.
Program
Téli ízek a Gasztrosétányon
9.00 órakor disznóvágás, 10.00 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár, forraltbor-főző verseny és számos érdekesség!
Helyszínek
Aubergine Pince
- Zakuszkás kenyér, hortobágyi palacsinta, kolozsvári rakott káposzta
Gradowski Birtok
- Szekszárdi borok
Garaguly Birtok és Borpince: Áts Károly (Mád), Balla Géza Pincészete (Arad-hegyalja)
Milán Pince – Zalán Faház
- Házi készítésű véres és májas hurka, sültkolbász mustárral, kenyérrel
- Hagyományos készítésű házi kocsonya, disznóságokkal vagy hússal
- Házi sonkakrémes kenyér
- Házi mézes-krémes és méteres kalács, rétes, szörpök, lekvárok, savanyúságok és pálinka
Gombai Pezsgőpince
- Pezsgőkülönlegességek kóstolója
- Kézzel húzott házi rétes, pogácsa, borcsoki és borlekvár
Árpás Laci Sonkamester Pincéje: Fekete Pince (Somló), Laposa Borbirtok (Badacsony)
- 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkák
- Frissen sült lepénybe töltött ételek: bácskai májas, roston sült prochetta édes-savanyú szósszal, konfitált kacsamell délvidéki ajvárral
- Chilion – chili-kóstoló
- Romajazz
Halmi Pince
- Kézműves szörpök, Cabernet Sauvignon és Pinot Noir pálinkák, házi sütemények és lekvárok kóstolója, gyógynövények és teák vására
Takáts Pince
- Etyeki toros káposzta rozscipóban
- Házi disznóságok, hurka, kolbász
- Forralt bor, forró almaital, pogácsa
Szent Orbán Pince
- Gingalló Etyeki Kézműves csokoládé
- Valaha Tanya: házi szörpök kóstolója
Zarándok Pince
Kácsor „Kíra” Pince: Patrícius Borház (Tokaj-hegyalja)
- Libatepertőkrémes kenyér, házi parasztsonka, sült parasztkolbász, kézmíves juhtúrós pogácsa, házi rétes
Rezeda Terasz
- Forralt rosé, nyírségi töltött káposzta, lencsekrémleves, kocsonya
- Kertszínpad:
- 14:00 óra: Irodalmi borkóstoló a Szintézis Társulattal
Berényi Pince - Orosz Gyula Családi Pincészete
- STELÁZSI - finomságok
Debreczeni - ferenczi családi borászat (szekszárd)
- Etyeki és szekszárdi borok és újborok kóstolója
- Malacsütés és kolbásztöltés
- Harmonikás élőzene
Dvorák Pince
- Helyben termesztett alapanyagokból készített házi ételek: Dvorák-féle betyárleves, csülkös-körmös pacalpörkölt, töltött káposzta, sült kolbász, flekken
- Mangalica és házi sertés füstölt áruk vására
- Gesztenyés kocka, csokis-diós álom
- Lekvár vásár
Etyeki SajtútÁllomás
- Sajtkészítés-bemutató és (interaktív) vajköpülés
- Etyeki Czimeres Pálinka
- Etyeki Gezemice kenyérlángos
Fonó Présház
- Ének, tánc- a lélek szerelme: zenés-táncos barangolás a Kárpát-medencében a Fölszállott a Páva ismert művészeivel: Tintér Gabriella énekessel, Berecz István táncossal és párjával, valamint Mihó Attila Junior Príma díjas hegedűssel, és bandájával!
Rókusfalvy Birtok: Folly Arborétum és Borászat (Badacsony), Szatmári Családi Pincészet (Szigliget), Dúzsi Tamás (Szekszárd)
- 9.00 óra: Disznótor – segíts a böllérnek, próbáld ki a pörzsölést, a pörcsütést, a kolbász- vagy hurkatöltést, pecsenyesütést! Elő-regisztrációval kedvezményes áron lehet részt venni a programban korlátlan forralt bor és tea fogyasztással, helyszíni kóstolóval, toros búcsúcsomaggal!
- 10.00 óra: Forraltbor-főző verseny (eredményhirdetés 13.00 órakor)
- 11.00 óra „Pohárral a kézben” – óránként induló rendhagyó pincetúra vezetett borkóstolóval
- Egész napos programok
- Kézműves sarok gyerekeknek.
- Borda Ágnes textíliái, Borostyán bőrdíszmű, Etyeki méz, Noll Tanya levendula manufaktúra
Az Etyeki Pikniken nincs belépő, minden programot ingyenesen lehet látogatni.
További információkért kattints ide!