2017. április 26. szerda
Ervin napja

Forraltboros Kalandozások

Leírás

Monori Borút Egyesület szervezésében a monori Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók és forralt bor illata lengi be a Szent Orbán tér környékét.

 

A Monori Pincefalu összterülete kb. 300 hold (180 hektár), amely erősen tagolt; szőlő, gyümölcsös, szántó, pincék és présházak találhatók rajta. Az itt lévő szőlőfajták nagyobb része hagyományos, tőkeművelésű, öreg tőke (pl. Kadar, Tótfekete, Mézes, Ezerjó stb.), amelyek igen munkaigényesek. Vannak azonban szép számmal jól gondozott, kordonos művelésű, modern fajtákkal telepített szőlőterületek is, amelyek terméséből jó évjárat esetén kitűnő borokat állítanak elő.  A Monori Pincefalu leggyakoribb borszőlő fajtái: Rizling, Rizlingszilváni, Rajnai Rizling, Kékfrankos, Zweigelt.

2016 január 9.


Program

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig fesztivál a Monori Pincefaluban. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy bemutassák a nagyérdemű közönségnek ízelítő falatokat és a forralt bor különlegességeiket.

 

További informásciókért kattints ide!