2018. június 23. szombat
Zoltán és Édua napja

Advent Orosházán

Leírás

Orosháza Főtér-rendezvénytéren a karácsonyt megelőző hetekben egy kis karácsonyi falu várja a kilátogatókat a forralt bor és kürtös kalács kellemes illatával és a karácsony meghitt hangulatával a hét minden napján. A gyermekek élményeit adventi-naptár, karácsonyi mesekönyv és életnagyságú betlehem gazdagítják.

2015. november 29-tól 2015. január 7-ig


Program

A karácsonyi vásárt egy 210 négyzetméteres műanyag borítású korcsolyapálya ékesít, amely a teljes karácsonyi időszakban ingyenesen, ingyen bérelhető korcsolyákkal várja a kedves vendégeket. Az idei évtől az élezésért fizetni kell, minden más a régi kerékvágásban zajlik majd.

 

Ünnepvárás a főtéren – óriási adventi koszorúval

Remélik, hogy az idei évben minden eddiginél többen jönnek el Orosháza főterére az idei adventi vasárnapokon. Nyolc éve, hogy különleges és rendkívül nagy méretű adventi koszorúja van a városnak, amely méltó helyszíne az ünnepvárásnak. Az Oros-haza Baráti Körnek és a szervezőknek az adventi programsorozat az egyik legfőbb és legszebb feladata.

 

A teherautónyi fenyőgally és a szénabála november 29-től koszorúvá formálva szimbolizálja az ünnepvárást és az összetartást a városháza előtt. A koszorú négy, egyenként 15 kilogrammos gyertyája közül minden héten egyet közösen gyújtanak meg.


A gyertyagyújtásokon ezúttal Orosháza egyházainak szereplői kapnak szót. A rendezvényen fényt és meleget a kihelyezett tűzterek biztosítanak, a Rotary Club forralt bora sem hiányozhat, és természetesen  készülnek forró teával, zsíros kenyérrel.

 

Az adventi vasárnapi műsorok

December 14.
Adventi gondolatok, harmadik adventi gyertya meggyújtása:
Koszorús Oszkár helytörténész
Közreműködnek:
az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói
18 órától:
„Karácsonyi álom” – ünnepi adventi műsor

 

December 21.
Adventi gondolatok, negyedik adventi gyertya meggyújtása:
Iványi László esperes-plébános
Közreműködnek:
az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói
18 órától
Fourtissimo zenekar műsora

 

Nyitva tartás

Hétfő-Csütörtök: 14:00-20:00
Péntek: 14:00-22:00
Szombat: 10:00-22:00
Vasárnap: 10:00-20:00
Zárva: december 24., december 25., december 31.

 

További információkért kattints ide!